- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ב"ל 35504-02-14 נאומן נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה חיפה |
35504-02-14
16.4.2015 |
|
בפני השופט: אסף הראל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: יורם רפאל נאומן |
המשיב: המוסד לביטוח לאומי |
| החלטה | |
בקשת התובע מיום 12.4.15 בה עותר הוא, בין היתר, לבטל את החלטת בית הדין מיום 9.3.15. לאחר עיון בבקשה ובתשובת הנתבע, אני קובע כך:
1.באשר לטענת התובע כי לא הומצאו לו החלטות שונות – הרי שעיון בתיק האלטרוני העלה כי נרשם בו שהתובע מיוצג על ידי עו"ד יוסי בר אל. אליו נשלחו ההחלטות, חלקן בצורה אלקטרונית. לאור בקשת התובע, ומשעיון נוסף העלה כי לא ניתנה הודעה כי התובע מיוצג על ידי עו"ד בר אל, ישלחו ההחלטות מעתה אל התובע ישירות.
2.באשר להחלטה מיום 9.3.15, הרי זו ניתנה ביזמת בית הדין, ולא במענה לבקשת הנתבע. הנתבע נדרש להגיש את עמדתו באשר לבקשת התובע, וזו הוגשה באמצעות תעודת עובד ציבור הנושאת תאריך 1.2.15. משהוגשה עמדת הנתבע – לפיה אין שינוי בעמדתו – הוריתי בהחלטה מיום 3.2.15 כי על התובע להגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו. לאחר שתצהיר כאמור הוגש, הוריתי בהחלטה מיום 9.3.15 לנתבע להגיש תעודת עובד ציבור המפרטת את עמדתו וכן את החישובים הרלוונטיים. החלטה זו נדרשה מאחר והיה מקום ליתן לנתבע אפשרות להגיש תעודת עובד ציבור מעודכנת – ככל שיש צורך בעדכון כזה – לאחר שעיין בתצהיר עדות ראשית מטעם התובע. הנתבע הגיש בעקבות זאת תעודת עובד ציבור נוספת הנושאת תאריך 26.3.15.
3.תעודות עובד הציבור שהגיש הנתבע – בחתימת הגב' שושנה וייס מהתאריכים 1.2.15 ו- 26.3.15 – כמוהן כתצהיר עדות ראשית מטעם הנתבע. ממילא נדרשת נותנת תעודת עובד הציבור להתיצב לחקירה נגדית, ובהתאם לתשובת הנתבע, כך היא תעשה.
4.בית הדין לא יתערב בראיות שמביאים בפניו הצדדים. הוא לא יכתוב את תצהירי העדות הראשית או תעודות עובד הציבור במקומם של הצדדים עצמם. נחה דעתי כי תצהיר התובע, כמו גם תעודות עובד הציבור, מתייחסים לנושאים הרלוונטיים למחלוקת הדורשת הכרעה, ואין מקום להורות לנתבע כעת לכתוב מחדש את ראיותיו. ממילא, ככל שיתברר כי מי מהצדדים לא הביא ראיות רלוונטיות בפני בית הדין, עשוי הדבר לפעול לחובתו.
5.לאור כל האמור, ההחלטה מיום 9.3.15 בעינה עומדת. יתר בקשות התובע בסעיפים 11(ב), 11(ג) לבקשתו – נדחות.
ניתנה היום, כ"ז ניסן תשע"ה, (16 אפריל 2015), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
</a>
