מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב"ל 25459-05-14.06 ינואר 2015 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 25459-05-14.06 ינואר 2015

תאריך פרסום : 19/01/2015 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
25459-05-14
06/01/2015
בפני כב' הסגנית נשיא:
איטה קציר

- נגד -
מערער:
נ. פ
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד אילן גולדנברג
פסק דין
 

 

1.זהו ערעור לפי סעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 על החלטת ועדה רפואית לעררים שסיכמה דיוניה ביום 3.4.14 (להלן - הוועדה).

 

הוועדה התכנסה על מנת לקבוע אם חלה החמרה במצבו של המערער בעקבות פגיעה בעבודה מיום 14.7.1999 במהלכה נפגע בצווארו.

ביום 18.10.09 נקבעו למערער 23% נכות רפואית בעקבות אותה פגיעה, לפי הפירוט להלן:

א.10% בגין הגבלה קלה בתנועות הצוואר (פריט ליקוי 37(5)(א));

ב.5% בגין סחרחורת (פריט ליקוי מותאם 72(4)ב' I בשיעור מחצית;

ג.5% בגין ליקוי שמיעה (לפי פריט ליקוי 72(1)(ב)

ד.5% בגין טנטון לפי פריט ליקוי 72(4)ד' I-II.

 

2.ביום 7.5.13 הגיש המערער תביעה לדיון מחדש לפי תקנה 36 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז – 1956 (להלן- תקנות הנכות). לאחר שהוועדה הרפואית קבעה כי אין החמרה במצבו הוגש ערר מטעמו, מכוחו התכנסה הוועדה נשוא הערעור.

 

 

 

3.הוועדה התכנסה בהרכב שכלל מומחים בתחום האורטופדיה, נוירוכירורגיה וקרדיולוגיה, וקיימה שתי ישיבות:

 

א.בישיבתה הראשונה מיום 21.11.13 ציינה הוועדה כי נימוקי הערר בהם הופנתה הוועדה בין השאר לממצאי בדיקת MRI המצביעים לגישת המערער על בקע דיסק ובלטי דיסק בחוליות הצוואר, וכן ציינה את תלונות המערער בדבר מגבלה וכאבים בתנועות הצוואר.

במועד זה ערכה הוועדה בדיקה קלינית שהעלתה בין השאר כי למערער הגבלה קלה בתנועות כיפוף, יישור והטיה לצדדים בצורה קלה, הרמת כתפיים תקינה, הגבלה ברמת היד מעבר לגובה הכתף, חולשה מינימלית בביצפס מימין, החזרים ביצפס, טריספס ורדיאלי מצד תקינים דו-צדדי, "מוסר על ירידה בתחושה ביד ימין בצורה סיגמנטרית שמתאימה לגובה C5, יד שמאל כח והחזרים תקינים ללא גירעון מוטורי, ברגליים החזרים הופקו תקינים, אין החזרים פירמדליים ב- 4 הגפיים...". עוד ציינה הוועדה ממצאי בדיקת CT מיום 14.2.02 שהצביע על שינויים ניווניים בולטים ובלטי דיסק בחוליות הצוואר, MRI משנת 2006 שמצביע על שינויים בולטים על בלט דיסקלי עיקרי בגובה C5-C6 מרכזי והיצרות בשורשים מימין. עוד צוינו מצאי בדיקת EMG מיום 24.11.11 שהצביע על סימנים של רדיקלופטיה כרונית בגובה C7 ובנוסף סימני CTS משמאל.

בשלב זה עצרה הוועדה את הדיון על מנת לקבל צילומי רנטגן של עמוד השדרה הצווארי, וכן EMG של הגפיים העליונות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ