ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
24334-10-15
12/04/2016
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובע:
ח.ו. עו"ד ליאורה קמינצקי פורת
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד בתואל חדד
|
החלטה |
1.בפני תביעה להכיר בכתפו הימנית של התובע (להלן: "הפגיעה") כ"פגיעה בעבודה" על פי עילת המיקרוטראומה.
2.הנני ממנה את ד"ר אלכסנדר ברוסקין, כמומחה - יועץ רפואי מטעם בית-הדין ליתן חוות דעתו בעניין הקשר הסיבתי שבין מצבו הרפואי של התובע בכתפו לבין עיסוקו בקשירת מטענים וסחורות במסגרת עבודתו, בשים לב לעובדות המפורטות להלן:
א.התובע יליד 1954.
ב.התובע עבד כנהג משאית פול טריילר במשך כ-8 שנים, החל מחודש 1/08 ועד לחודש 9/15. התובע עבד 5 ימים בשבוע, 10-12 שעות מדי יום.
ג.עיקר עבודתו של התובע היה בקשירת מטענים וסחורות שהועמסו על המשאית והתרת הקשירות עם הגעת התובלה ליעד (הובלת המטען ארכה כחצי שעה, מצומת מגן למעבר כרם שלום).
ד.במסגרת פעולת הקשירה הרים התובע רצועות או חבלים והשליכם בידו הימנית מעל לגובה הכתפיים, בתנועה קשתית, לגובה של 3-3.5 מטרים אל צידה השני של המשאית. לאחר מכן נדרש למשוך ולמתוח בחוזקה את הרצועות או החבלים, לעגן אותם בתוך לולאות ולבצע קשירה. פעולת השלכת הרצועות והקשירה בוצעה בין 15-20 פעמים ביום לכל הפחות בשני הסבבים יחד, בשים לב לסוג המטען. כל סבב שכלל פעולת קשירה ומתיחה ארך כ-45 דקות כל פעם.
במסגרת פעולת התרת הקשירות נדרש התובע לשחרר את הרצועות או החבלים תוך כדי מתיחה ולמשוך אותם מהצד השני של המשאית. פעולת התרת הקשרים ומשיכת הרצועות ארכה כחצי שעה.
ה.בכל יום עבודה ביצע התובע שני סבבים של הובלה ולעיתים שלושה סבבי הובלה. התובע ביצע פעולות מאומצות של כתפו הימנית במשך כשעתיים וחצי - שלוש וחצי שעות ביום (בחלוקה ל-4 פרקי זמן).
ו.מצבו של התובע הוא כעולה מהמסמכים הרפואיים.
3.המומחה מתבקש לענות על השאלות הבאות:
א.מהם הליקויים מהם סובל התובע בכתפו הימנית?
ב.האם ניתן לקבוע, בסבירות של מעל 50%, קיומו של קשר סיבתי בין תנאי העבודה של התובע לליקוי ממנו הוא סובל? דהיינו, יותר סביר לקבוע שתנאי העבודה השפיעו על הופעת הליקוי או החמרתו, לעומת המצב ההפוך שתנאי העבודה לא השפיעו? גם החמרת המצב הליקוי עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים.