עב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
22915-12-14
25/05/2015
|
בפני השופט:
אסף הראל
|
- נגד - |
התובע:
חסן כנעאן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
החלטה |
1.בהודעתו מיום 25.5.15 הודיע התובע כי הוא עומד על המשך בירור התביעה. לאחר עיון בתיק אני קובע כך באשר להמשך ההליכים:
2.מאחר והחלטת המוסד לביטוח לאומי מיום 19.1.11 התבססה, בין היתר, גם על היעדר התיצבות כנגדרש בלשכת התעסוקה, אני מורה על צירופו של שירות התעסוקה כנתבע נוסף בתיק.
3.עיון בתיק מעלה כי כתב התביעה אינו ומפורט דיו, וזאת על אף שהתנהל כבר הליך אחר – זהה לתביעה כאן – שנמחק בסופו של דבר (ב"ל (אזורי חי') 15233-03-11). מכאן, שבשלב זה אמורים להיות בידי התובע פרטים מספקים כדי להגיש כתב תביעה מתוקן, שיהיה מפורט דיו. כתב תביעה מתוקן כזה יוגש עד יום 20.6.15 ויומצא במקביל ללשכה המשפטית של המוסד לביטוח לאומי בחיפה וכן ללשכה המשפטית של שירות התעסוקה בירושלים.
4.שירות התעסוקה יגיש כתב הגנה תוך 30 ימים לאחר שיומצא לו כתב התביעה המתוקן. המוסד לביטוח לאומי רשאי להגיש כתב הגנה מתוקן תוך מועד זה.
5.לאחר שיוגש כתב התביעה המתוקן, ולאחר שיגיש שירות התעסוקה כתב הגנה, יגיש התובע תצהיר עדות ראשית מטעמו, עד ליום 1.9.15 , ויצרף לתצהיר את כל המסמכים עליהם מתבססת תביעתו. עותק מהתצהיר ישלח ישירות לנתבעים. לא הוגש תצהיר התובע במועד, תמחק התובענה על הסף עפ"י תקנה 44 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) תשנ"ב-1992. בתצהירו יתן התובע התיחסות מפורטת, לרבות צירוף אסמכתאות, לכל המקרקעין שהמוסד לביטוח לאומי מיחס לו הכנסה מהם בסעיף 13 לכתב ההגנה של המל"ל מיום 21.12.14. כן יתייחס התובע בתצהירו לטענה כי התביעה נדחתה בשל סירוב שנרשם בלשכת התעסוקה.
6.דיון מוקדם יתקיים ביום 5.11.15 בשעה 13:30.
7.התיק יובא לעיוני ביום 25.6.15 לשם מעקב אחר הגשת כתב תביעה מתוקן.
8.התיק יובא לעיוני ביום 10.8.15 לשם מעקב אחר הגשת כתב הגנה מטעם שירות התעסוקה.
9.התיק יובא לעיוני ביום 1.10.15 לשם מעקב אחר הגשת תצהיר עדות ראשית מטעם התובע.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת