- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ב"ל 22066-04-14 שמילוביץ נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה נצרת |
22066-04-14
23.3.2015 |
|
בפני שופטת: הנשיאה ורד שפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: יצחק שמילוביץ |
הנתבע: המוסד לביטוח לאומי |
| החלטה | |
1.לאחר שהמומחה הרפואי שמונה מטעם בית הדין, דר' ארז בנדט המציא את חוות דעתו וכן השלימה בדרך של מתן מענה לשאלות הבהרה שהופנו אליו על ידי ב"כ הנתבע, ביקשה האחרונה כי בית הדין יורה לתובע לבצע בדיקות אליהן לדעתה הפנה המומחה בחוות דעתו – "בדיקת מאפייני טינטון מלאה, כולל עקומות פלדמן".
2.במסגרת תגובתו, הביע ב"כ התובע התנגדות נחרצת לבקשה, הן על בסיס הטענה שקביעת המומחה אינה טעונה כל השלמה, והן משום שהוא מתנגד לכך שהתובע יבצעו בדיקות שאינן הכרחית לקביעה בשאלת הקשר הסיבתי בין הטינטון לבין העבודה ברעש מזיק.
3.לאחר ששקלתי בדבר ונתתי את דעתי לנסיבות העניין, ולנוכח עמדתו המפורטת והמנומקת של התובע, שוכנעתי כי חוות דעתו של המומחה והשלמתה על דרך שאלות ההבהרה שהופנו אליו מספקות מענה ממצה וברור דיו לשאלה הרפואית השנויה במחלוקת.
אינני סבורה שקיימת הצדקה לדרוש מהתובע לעמוד לבדיקה שאינו מוכן לבצע, לא כל שכן בהינתן קביעת המומחה לפיה, "אינני רואה ערך מוסף לבדיקת מאפייני טינטון כפי שבוצעו ויש להסתמך על תיקו הרפואי".
יש להוסיף כי המומחה ענה באופן ברור על השאלה שהופנתה אליו, וזאת תוך הסתמכות על החומר הרפואי ועובדות המקרה.
בהתאם לכך, אם כן, הנני סבורה שהנתונים שעמדו בבסיס קביעותיו של המומחה אינם טעונים כל השלמה, ואינני מוצאת לנכון להורות לתובע לבצע את הבדיקות הנ"ל. קביעותיו של המומחה ברורות, ומניחות תשתית מספקת להכרעת בית הדין.
4.לפיכך, ומאחר והתובע הגיש את סיכומיו בתיק, הנתבע יוכל, אם יחפוץ בכך, להשלים את סיכומיו בתוך 21 יום מהיום שבו תגיע לידיו עותק החלטה זו.
לא יגיש הנתבע סיכומים או השלמות בתוך המועד שנקצב, יחשב הדבר כהודאה מצדו כי אינו מעוניין להוסיף על הסיכומים שהוגשו וכי הוא מסכים למסקנה העולה מחוות דעתו של המומחה ולמתן פסק דין בהתאם.
5.להמשך טיפולה של המזכירות.
ניתנה היום, ג' ניסן תשע"ה, (23 מרץ 2015), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
