עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
19733-01-13
08/03/2015
|
בפני השופטת:
הדס יהלום
|
- נגד - |
התובע:
איליה נרודיצקי עו"ד שימקין
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד הררי
|
החלטה |
1.התובע, טבח במקצועו, הגיש תביעה להכיר בפגיעה בכפות הידיים – CTS כפגיעה בעבודה כמשמעה בחוק.
2.התובע הגיש תצהיר עדות ראשית בו פירט את עבודתו.
על פי התצהיר, עבד כטבח בבסיס משמר הגבול מ- 1995 ועד 1998.
לאחר מכן עבד בבתי מלון עד שנת 2004 ובמקומות נוספים.
משנת 2004 התובע עבד כטבח במשטרת כפר סבא.
המטבח מספק שירות לכ- 180 סועדים.
על פי עדות התובע, הוא עובד 6 ימים בשבוע משעה 6:00 ועד 14:30 ובימי שישי במשמרות של 6 – 4 שעות.
בתחילת יום עבודה התובע פורק סחורה ביחד עם עוד עובד, כחצי שעת עבודה. מדובר בירקות, פעם בשבוע בשר, פעם בשבועיים מנות קשות (שימורים, קמח וכיו"ב), פעם בשבועיים מוצרי חלב.
בין 6:30 ל- 7:00 מכינים ארוחה, חותכים לחמניות ומלפפונים, מכינים חביתות.
מ- 7:00 עד 11:00 מכינים ארוחת צהריים. התובע חותך את המרכיבים השונים – ירקות, תפוחי אדמה, גזר, בצל, סלרי, חותך בשר ועוף, מערבב בסירים, מקלף חלק מהירקות.
בין 11:00 ל- 13:00 מגישים ארוחת צהריים, מוציאים תבניות, מחזירים תבניות ריקות לשטיפה.
מ- 12:00 עד 14:00 מכינים ארוחת ערב. לצורך כך התובע חותך ירקות, חותך בצק עלים ומגלגל כל בורקס בנפרד.
בנוסף על האמור, פעם בשבוע מכין שניצלים, דופק באמצעות כף היד כדי לשטח, כל שניצל 10 פעמים.
בנוסף משתמש במטרפה לערבוב הביצים ובמכשיר "דיטו" לחיתוך עגבניות, מכשיר המופעל ידנית ובעת החיתוך הדחיפה רוטטת.
3.התובע נחקר בישיבת 17/2/14.
התובע הבהיר שהמכשירים הרוטטים שבהם הוא משתמש היא למעשה המכונה לחיתוך ירקות שבה הוא משתמש כל יומיים, להכנת רוטב. כל פעולה רבע שעה.