מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ברנס נ' גנני - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ברנס נ' גנני

תאריך פרסום : 23/07/2010 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום נתניה
15258-06-09
22/07/2010
בפני השופט:
צוריאל לרנר

- נגד -
התובע:
עמית גנני
הנתבע:
1. צור ברנס
2. צורי גל

החלטה

בפני בקשת רשות להתגונן ובקשה למחיקת כותרת התביעה, שהוגשה לפי סדר דין מקוצר.

התביעה היא לדמי תיווך; צורף לה הסכם, עליו חתום המבקש, שאינו כולל את הנכס שעבורו נדרשים דמי התיווך; כן צורף לה הסכם רכישת הנכס. בכתב התביעה נטען, כי נחתם הסכם תיווך נוסף, שכלל את פרטי הנכס, אולם זה נגנב מרכבם של המשיבים, ועל כן לא צורף ולא הוצג.

נוכח התוצאה אליה הגעתי בהחלטה זו, כדלהלן, איני נדרש לפרטי בקשת הרשות להתגונן עצמה, עילותיה, וסיכויי ההגנה על פיה.

איני רואה כיצד ניתן להימנע ממחיקת כותרת התביעה. המשיבים מבקשים להסתמך על ההסכם הראשון ועל הסכם הרכישה, ול"התחזק" בתצהירו של המבקש.

לא ניתן לעשות כן; ראשית, תצהירו של המבקש אינו מאשר דבר חתימתו על ההסכם השני הנטען, אלא להיפך (וכך גם דבריו בחקירתו); ושנית, אפילו היה התצהיר כולל הודאה בחתימה שכזו, ספק אם ניתן לרפא כך את כתב התביעה.

יש להדגיש – שאלת כשרותו של כתב תביעה להתברר לפי סדר דין מקוצר חורגת ממישור היחסים שבין הצדדים, ונוגעת גם בשאלות של מתן עדיפות לסוגי תביעות מסוימים על פני תביעות אחרות, הן בקצב בירור התביעה (שיקול הפחות רלבנטי בימינו מאשר בעבר), והן, ובעיקר, בזכות הדיונית המוקנית לתובע בסדר דין מקוצר, כי בן-דברו יפרט גרסתו בתצהיר, וייחשף לחקירה נגדית, כבר בשלב דיוני מוקדם, וקודם שנזקק התובע לעשות כן בעצמו. זהו גם הטעם להלכה, לפיה בית המשפט יכול, וצריך, להידרש לשאלת כותרת התביעה גם מיוזמתו, כשלא מועלית טענה כלשהי בעניין זה על ידי הנתבע.

תקנה 202 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, דורשת ראיות בכתב לקיומם של ההתחייבות או החוזה המהווים עילת התביעה. אמנם, הפסיקה הקלה בהיקפן של אותן ראיות בכתב, אולם לא ניתן להגיש תביעה לפי סדר דין מקוצר בהעדרן המוחלט. במקרה שלנו, אין ולו ראשיתה של ראיה בכתב להתקשרות בין הצדדים לגבי הנכס הספציפי. בהקשר זה יש לזכור כי הוראות סעיף 9(א) לחוק המתווכים במקרקעין, התשנ"ו-1996, ותקנה 1(3) לתקנות המתווכים במקרקעין (פרטי הזמנה בכתב), התשנ"ז-1997, לא רק יוצרות (חלקית) את התשתית המשפטית לעסקת התיווך (בבחינת גורם בלתו אין), אלא שכאשר אינן מתקיימות, נשמטת מאליה גם הראיה בכתב על התקיימותה של העסקה עצמה.

לפיכך, אני מורה על מחיקת כותרת התביעה, ועל בירורה לפי סדר דין רגיל.

אני מחייב את המשיבים בהוצאות המבקש בסך של 1,800 ₪ בצירוף מע"מ, אולם בנסיבות התיק, חיוב זה לא ייכנס לתוקפו אלא אם תידחה התביעה.

ניתנה היום, י"א אב תש"ע, 22 יולי 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ