ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
9449-01-13
15/10/2013
|
בפני השופט:
יוחנן גבאי
|
- נגד - |
התובע:
1. עמית ברוכים 2. אורית ברוכים
|
הנתבע:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
בפני בקשה למינוי מומחים רפואיים בתחום האורטופדי, הנוירולוגי והאא"ג לתובע 1 ולתובעת 2 ומומחה בתחום הפסיכיאטרי לתובעת 2.
בתקף סמכותי לפי תקנה 7 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – "התקנות") ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, שוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות רפואית בתחום האורטופדי ובתחום האא"ג עקב תאונת הדרכים מיום 14.11.10.
לפיכך, אני ממנה בזאת את ד"ר אהרון צ'צ'יק, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורטופדי ואת ד"ר סדן מירון, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האא"ג. זאת, על מנת שיחוו דעתם בדבר מצבם הרפואי של התובעים בגין תאונת הדרכים מיום 14.11.10, כל אחד בתחומו.
באשר לבקשה למינוי מומחה בתחום הנוירולוגי (לתובע 1 ולתובעת 2) ובתחום הפסיכיאטרי(לתובעת 2)- לא מצאתי במסמכים שצורפו ראשית ראיה כדין לאפשרות קיומה של נכות רפואית בתחום זה. אם וכאשר יובאו בפניי מסמכים המהווים ראשית ראיה לעניין זה, אשוב ואדרש לבקשה.
בחוות דעתם מתבקשים המומחים להתייחס גם לשאלות הבאות:
1. האם נותרה לתובעים נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות.
2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבם בעתיד?
3.הקשר שבין התאונה לבין מצבם הרפואי של התובעים.
4.המגבלות התפקודיות של התובעים, אם בכלל, ובשים לב לעברם הרפואי של התובעים, לעבודתם ולמקצועם.
5.האם יהיו התובעים זקוקים לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובעים.
הצדדים ימציאו למומחים את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיינו בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
המומחים מתבקשים להגיש את חוות דעתם באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כמו כן מתבקשים המומחים לפרט בחוות דעתם את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניהם במועד מתן חוות הדעת.
שכר טרחת כל אחד מהמומחים בגין כל אחת מחוות הדעת יעמוד על סך 4,500 ₪ בצירוף מע"מ.
בשלב זה, הנתבעת תישא בתשלום שכר טרחת המומחים ובעלויות הבדיקות עפ"י תקנה 9 (א) לתקנות וזאת מבלי לפגוע בזכותה להעלות טענה בדבר השאלה על מי מהצדדים תוטלנה העלויות האמורות באופן סופי. ככל שתועלה טענה בעניין זה, תבחן הטענה בהמשך ההליכים בתיק.
הצדדים יסיימו ההליכים המקדמיים ביניהם בהתאם להוראות הבאות:
ניתן בזה צו גילוי מסמכים הדדי תוך 30 ימים מהיום, ועיון בהם תוך 60 ימים מהיום.
כל צד הרוצה לשלוח שאלון לצד שכנגד, יעשה כן תוך 30 ימים מהיום, והצד שכנגד ישיב עליו תוך 60 ימים מהיום.
בנוסף לאחר קבלת כל חוות דעת המומחים יפעלו הצדדים כדלקמן: