מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ברוך ואח' נ' שלמה ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ברוך ואח' נ' שלמה ואח'

תאריך פרסום : 14/01/2011 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות כפר סבא
21541-08-10
13/01/2011
בפני השופט:
מירב בן-ארי

- נגד -
התובע:
1. ענת ברוך
2. ברוך אדיר

הנתבע:
1. חיים שלמה
2. שלמה אבישג
3. אליהו חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

1.בפניי תביעה כספית בגין נזקי רכוש מתאונת דרכים מיום 4.4.10.

2.לפי גרסת נהג התובעת והעד מטעמו, רכב התובעת עמד ביציאה מאזור התעשייה בכפר סבא, בנתיב השמאלי, והתכוון לפנות שמאלה. רכב הנתבעת עמד בנתיב שלימינו, שאף הוא מיועד לפנייה שמאלה. בשלב מסוים, לאחר ששני הרכבים פנו שמאלה, רכב התובעת עקף את רכב הנתבעת והגיע לנתיב הימני המיועד לפנייה לכיוון הוד השרון. או אז, כך לטענת נהג התובעת, התנגש רכב הנתבעת בו מאחורנית.

3.לגרסת הנתבעת, שני הרכבים אכן פנו שמאלה מכיוון אזור התעשייה. בשלב מסוים, רכב התובעת אף נסע מאחוריה. סמוך לפנייה להוד השרון, רכב התובעת עקף את רכבה, וניסה "להתגנב" אל הפנייה ימינה לפניה. כתוצאה מכך, קיצר את מרחק הבלימה שלה, וכך היא פגעה בו. הנתבעת ניסתה להימנע מהתאונה, ועל כן סטתה שמאלה.

4.לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי בתמונות הנזק, אני סבורה שהאחריות לתאונה מוטלת על שני הצדדים בחלקים שווים.

5.ראשית, באשר לגרסת נהג התובעת, עיינתי בתמונות הנזק, ומתמונות אלה שוכנעתי שאין מדובר בפגיעה מאחור "קלאסית". הן ברכב התובעת והן ברכב הנתבעת אין נזק של מעיכה לכל אורך החלק האחורי והחלק הקדמי בהתאמה. נזק זה מתיישב יותר עם גרסת הנתבעת. באשר למצב הרכבים לאחר התאונה, אין מצב זה יכול להעיד על מנגנון התאונה עצמה, כאשר מתמונות הנזק עולה שהנזק אינו מפוזר באופן שווה, כפי שציינתי.

6.עם זאת, עדיין על הנתבעת היה לשים לב למתרחש בדרך. אם אכן וגם אם יצא נהג התובעת לעקיפה בסמוך לפנייה, וגם אם הזכות הייתה שלה, הרי היה עליה להיות מודעת לתנאים שמסביבה, לעצור, ובכך לנסות ולמנוע את התאונה.

7.אשר על כן, אני מחייבת את הנתבעים לשלם לתובעים סך של 6,432 ₪ (מחצית מהנזקים הישירים). סכום זה ישולם בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, יישא הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בנסיבות העניין, ומאחר שקבעתי שהאחריות מוטלת על הצדדים במידה שווה, אין צו להוצאות.

רשות ערעור לביהמ"ש המחוזי בתוך 15 ימים מהיום.

ניתן והודע היום ח' שבט תשע"א, 13/01/2011 במעמד הנוכחים.

מירב בן-ארי, שופטת

הוקלד על ידי: עדי לשם

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ