חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ברבר נ' רשות השידור/ המשרד הראשי

תאריך פרסום : 28/01/2014 | גרסת הדפסה
רע"צ
בית משפט השלום חיפה
33575-01-14
16/01/2014
בפני השופט:
רויטל באום

- נגד -
התובע:
עזאת ברבר
הנתבע:
רשות השידור
פסק-דין

פסק דין

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצל"פ הגב' מיכל ברלינר-לוי מיום 21.12.13 בתיק הוצל"פ 02-43605-07-9.

1.בהחלטה האמורה, הורתה כב' הרשמת על עיכוב ההליכים בתיק ההוצל"פ בהתאם לסמכותה עפ"י הוראת סע' 77א לחוק ההוצאה לפועל, וזאת עקב הליכי פשיטת רגל בהם החל המבקש. כן דחתה כב' הרשמת בקשת המבקש לביטול הגבלת רישיון הנהיגה שלו, תוך שהיא מציינת כי החייב לא שילם דבר ע"ח החוב בתיק; לפנים משורת הדין קובעת כב' הרשמת, תבוטל ההגבלה כנגד תשלום הסך של 3,000 ש"ח.

2.המבקש מלין בבקשתו על כך שאין בהחלטה התייחסות למצבו הספציפי הנוכחי והעתידי, אלא התייחסות לעברו בלבד, תוך שהוא שב ומבקש כי ההגבלה תבוטל, וללא כל תנאי.

3.עיינתי בבקשה וכן בהחלטה, ולא מצאתי כי יש מקום להתערב בה. לרשם ההוצאה לפועל שיקול דעת הן לעניין עיכוב הליכים והן לעניין ביטול הגבלות בנסיבות של פנייה להליכי פשיטת רגל, ולא מצאתי כי ההחלטה אינה סבירה בנסיבות;

אם המבקש לא שילם דבר מאז נפתח תיק ההוצל"פ, אשר עפ"י מספרו ניראה כי הדבר היה בשנת 2007, כלומר: משך כשבע שנים, מה לו כי ילין כעת על כך שהוא נדרש לשלם ע"ח מקצת מפיגוריו? לא ניתן להתעלם מן העבר, והתנהלות המבקש בעבר היא הדבר היחיד הידוע; מה יקרה בעתיד – אין לדעת.

4.עם זאת, בשני עניינים הקשורים לתשלום עצמו מצאתי לנכון להתערב; יודגש, כי לא מצאתי להתערב בגובה הסכום, אשר ניראה על פניו סביר בנסיבות בהן לא משולם חוב משך שבע שנים תמימות, אלא במה שיעשה בסכום זה, אם וכאשר ישולם ע"י המבקש בתיק, ובאופן התשלום.

4.1כאמור, המבקש פנה להליכי פשיטת רגל. משכך, אין מקום לביצוע תשלום בתיק ההוצל"פ הספציפי דנן, בבחינת העדפת נושים אסורה, וכל תשלום שיבוצע ע"י המבקש יש לחלק בין כלל נושיו בהליך פשיטת הרגל. משעוכבו ההליכים בתיק, ממילא כספים שיופקדו בו יעוכבו אף הם, ואני מורה כי במידה והמבקש יבצע את ההפקדה האמורה, יעוכבו הכספים בתיק עד למתן צו הכינוס, שאז יועברו לקופת הכינוס של המבקש אצל הכונס הרשמי.

4.2בנוסף, ובכדי להקל על המבקש, ונוכח מצבו הכלכלי, אני מורה כי הסכום שנקבע ישולם ע"י המבקש ב-3 תשלומים חודשיים ושווים בסך של 1,000 ש"ח כל אחד, אך רק לאחר ביצוע מלוא התשלום תבוטל ההגבלה.

אין צו להוצאות.

ניתן היום, ט"ו שבט תשע"ד, 16 ינואר 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ