תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
15950-10-09
14/02/2010
|
בפני השופט:
משה סובל
|
- נגד - |
התובע:
1. דינו יעקב ברברמן 2. שאול ברברמן חסוי 3. מרגלית ברברמן
|
הנתבע:
דקלה חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
1.בפני בקשתה של המבקשת להורות על מחיקת הכותרת "בסדר דין מקוצר" מהתביעה שהגישו נגדם המשיבים.
ב"כ המשיבים הגיש תגובתו בכתב לבקשה ועותר לדחייתה של הבקשה.
2.המשיבים הינם יורשיה של המנוחה שהיתה מבוטחת אצל המבקשת בביטוח סיעודי במסגרת שתי פוליסות, שהעתקן צורף לכתב התביעה.
התביעה הינה לתשלום תגמולים, בסכומים ולתקופות, המפורטים בכתב התביעה.
3.הנימוקים למחיקת הכותרת המובעים בידי המבקשת הינם:
א.העדר ראיה בכתב לחוב הנתבע הואיל ואין די בפוליסה שצורפה.
ב.בהעדר מסמך בכתב לעצם קיומו של מקרה הבטוח המזכה בתשלום.
ג.לא צורפה לתביעה חוות דעת רפואית ממנה ניתן ללמוד על מקרה הבטוח, כאשר תובע הרוצה להוכיח עניין שברפואה חייב לצרף חוו"ד ערוכה כדין.
המשיבים מפנים להלכה הפסוקה לפיה הראיה שבכתב איננה חייבת להיות ראיה מלאה להוכחת כל רכיביה של התובענה ודי בראשית ראיה בלבד.
את ראשית הראיה שבכתב רואים המשיבים בפוליסת הבטוח שהנפיקה המבקשת ושצורף לתביעה וכן תיעוד רפואי שצורף.
הראיה שבכתב צריכה להתייחס לתביעה ולא לחוזה או להתחייבות ודי במסמך בכתב הקשור לנתבע, בין אם נכתב על ידיו או נחתם בחתימתו.
4.לטעמי דינה של הבקשה להדחות ואין להורות על מחיקת הכותרת, בין היתר מנימוקיהם של המשיבים.
אי צירופה, בשלב זה, של חוות דעת רפואית איננו עילה למחיקת כותרת בהיותנו במישור הדיוני ודי בתעודות הרפואיות שצורפו בבחינת ראשית ראיה בכתב.
5.אין צורך בראיה בכתב לכל רכיביה של עילת התביעה והפוליסה עצמה יכולה להספיק לדרישת הראיה שבכתב ובוודאי שלא נדרש הכתב להוכחת עצם קיומו של מקרה הבטוח ו/או של החוב הנתבע.
עניינים אלו ניתן להוכיח בראיות חיצוניות והיותן שנויות במחלוקת אינן עילה למחיקה אלא למתן רשות להתגונן.
6.אשר על כן אני דוחה הבקשה למחיקת כותרת.
המבקשת תשלם למשיבים את הוצאות הבקשה בסך של 1,500 ₪ בצירוף מע"מ כחוק.
7.הדיון בבקשה למתן רשות להתגונן יתקיים במועד שנקבע, 22.4.10 בשעה 08:30.
ניתנה היום, ל' שבט תש"ע, 14 פברואר 2010, בהעדר הצדדים.