ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות טבריה
|
41776-03-11
26/09/2011
|
בפני השופט:
אילונה אריאלי
|
- נגד - |
התובע:
יצחק בלום
|
הנתבע:
1. משה קלישר 2. הראל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
לפני תביעה קטנה לפיצוי התובע על נזקי רכוש שנגרמו לרכב בו נהג בתאונה שארעה ביום 15.2.10, בה היה מעורב רכב הנהוג על ידי הנתבע מס' 1 ומבוטח על ידי הנתבעת מס' 2.
התובע טוען כי בהיותו עומד עם רכבו ברמזור אדום, פגע בו רכב הנתבע מאחור והסב לו נזקים כמפורט בכתב התביעה.
הנתבעים טוענים כי התובע בלם את רכבו בפתאומיות, הנתבע בלם אף הוא אך נגע קלות ברכב התובע מבלי שגרם לנזק כלשהו למי מהרכבים.
על פי החלטתי מאתמול, והואיל והרכב בו נהג התובע הוא רכב מסוג מונית, כאשר על פי הצהרת התובע הוא הנושא בעלויות תיקון הנזק, הגיש התובע אישור מאת בעל הרכב ולפיו לא תהיינה לו תביעות בכל הנוגע לתאונה.
הצדדים הסכימו כי יינתן פסק דין בתובענה על פי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד – 1984.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובחומר הראיות ולאחר ששמעתי את העדויות ואת טיעוני הצדדים, שוכנעתי כי על הנתבעים לפצות את התובע על הנזקים שנגרמו לרכב על פי חוות דעת השמאי וכן עליהם לשאת בשכ"ט השמאי. שאר הנזקים הנטענים לא הוכחו.
על כן, על הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 3,894 ₪, בתוספת אגרת בית משפט בסך של 54 ₪ והכל בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה (22.3.11) ועד היום.
התשלום יבוצע בתוך 30 יום ממועד מסירת פסק דין זה לידי הנתבעת מס' 2, אחרת – ישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
המזכירות תמסור העתק מפסק דין זה לצדדים.
ניתן היום, כ"ז אלול תשע"א, 26 ספטמבר 2011, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת