בב"נ
בית משפט השלום באר שבע
|
45291-05-16
22/05/2016
|
בפני השופט:
צבי פורר
|
- נגד - |
מבקשים:
מ. מ. ערערה-בנגב
|
משיבים:
הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה מחוז דרום
|
החלטה |
נוסח התוספת הראשונה לתקנות התכנון והבניה (סדרי דין בבקשות לעניין צו הריסה מנהלי), התש"ע-2010 (להלן: "התקנות") מחייב כי תובהר הזכות של המבקשת במקרקעין הנדונים.
על פניה הבקשה מעלה תהיות רבות ביחס לתום ליבה של המבקשת. אף שהשטח מיועד לשצ"פ, לא ברור מהן זכויותיה של המבקשת במקרקעין והאם קיימת לה זכות עמידה לאור התקנות גם אם מדובר במועצה המקומית. התקנות מחייבות פירוט שכזה וזאת לא מצאתי. זאת ועוד, מהבקשה עולה בבירור כי אף שמדובר במסגד, המבקשת לא טרחה לבקש היתר למבנה שכזה ולא ברור אם אכן ניתן לקבל היתר למבנה זה. על פי תקנה 6 לתקנות ניתן היה לדחות את הבקשה על הסף.
יחד עם זאת, לאור הטענות שהועלו, ומשאין בכוונת בית המשפט למנוע מהמבקשת את יומה, וכן מתוך הבנה כי מדובר במבנה המשמש את הציבור, הריני מורה על עיכוב ביצוע הצו בכפוף להפקדה בסך 25,000 ₪, במזכירות בית המשפט, להבטחת הוצאות המשיבה, לרבות הוצאות בגין הריסת המבנה במידה וההריסה תבוצע על ידה היה ותידחה הבקשה.
עיכוב הביצוע ייכנס לתוקפו רק לאחר המצאת אישור על ביצוע ההפקדה לידי המשיבה, באמצעות בא כוחה, ומובהר כי כל עוד לא הומצא לידי ב"כ המשיבה אישור על ביצוע ההפקדה רשאית המשיבה לבצע את צו ההריסה בכל עת.
בכל מקרה, הפקדת הסכום האמור לא תיעשה לאחר ה-25.05.2016 בשעה 12:00. מזכירות בית המשפט מתבקשת להקפיד על יישום הוראה זו.
בפתח הדיון תיערך ב"כ המבקשת להבהיר כיצד, לטענתה, באה המבקשת בגדר המונח "רואה עצמו נפגע על ידי צו הריסה מנהלי", בהתאם להוראת סעיף 238א(ז)(1) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965, וההלכה הפסוקה בנדון.
קובע לדיון בפניי בנוכחות המצהירים ליום 29.5.2016. בשעה 13:30.
המשיבה תגיש תגובתה עד ליום 25.05.2016 בשעה 10:00.
המזכירות תעביר ההחלטה לצדדים בדחיפות.