מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בב"נ 45016-10-15 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בב"נ 45016-10-15

תאריך פרסום : 12/07/2016 | גרסת הדפסה
בב"נ
בית משפט לענינים מקומיים חדרה
45016-10-15
23/10/2015
בפני השופט:
יעקב גולדברג

- נגד -
המבקשת:
הוועדה מקומית לתכנון ובנייה עירון
המשיב:
רדא ג'בארין
החלטה (במעמד צד אחד)

לפני בקשת הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה עירון (להלן – "הוועדה") למתן צו הפסקה שיפוטי וצו מניעת עבודות לפי סעיפים 239 ו-246 לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה – 1965, בקשר למקרקעין המצויים בגוש 20410 חלקה 22 ביישוב אום אלפחם (להלן – "המקרקעין") ככל שאינו בהתאם להיתר כדין.

 

הבקשה 

1.על פי המפורט בבקשה, הנתמכת בתצהיר מפקח הוועדה מר אבראהים עתאמנה, ביום 1.10.15 מצאו מפקחי המבקשת כי המשיב או מי מטעמו מבצע עבודות בניית גדר מבטון בתחום דרך מאושרת מס' 3 לפי תכנית ענ/301 ובאותו מעמד הוצא למשיב צו הפסקה מנהלי. ביום 7.10.15 הוציא יו"ר המבקשת צו מנהלי להריסת הגדר אשר נמסר למשיב על דרך של הדבקה על הגדר נשוא הצו. מביקורת שערכה המבקשת ביום 20.10.15 התברר כי המשיב

לא הרס את הגדר ואף הוסיף בנייה נוספת בתחום הדרך.

 

2.מתצהיר מפקח הוועדה, עולה כי העבודות מבוצעות ללא היתר ומשכך ביצוען עולה כדי עבירה על סעיף 204 לחוק התכנון והבנייה, וכי המשך העבודות ללא היתר יביא לקביעת עובדות בשטח ויקשה על אכיפת החוק.

 

3.לאחר שעיינתי בבקשה על צרופותיה מצאתי כי עבודות הבנייה ללא היתר עולות כדי עבירה לכאורה על חוק התכנון והבנייה וכי הצווים המבוקשים נדרשים כדי למנוע קביעת עובדות בשטח, שיקשה לשנותן מאוחר יותר. ביצוע עבודות הבנייה על קרקע המיועדת לתוואי דרך מעצימה את פוטנציאל הפגיעה בציבור הטמון בעבודות המיוחסות למשיב.

4.לפיכך, אני מורה למשיב ולכל אדם הפועל מטעמו, להפסיק לאלתר ביצוע עבודות כלשהן במקרקעין הטעונות היתר, ובכלל זה עבודות בנייה, חפירה, הכשרת הקרקע לבנייה, מילוי קרקע, שינוי פני הקרקע ולהימנע מביצוע עבודות אלא בהיתר כדין, וכן להפסיק כל שימוש חייב בהיתרבמקרקעין, ולהימנע משימוש כזה ללא היתר כדין.  

 

5.הרואה עצמו נפגע על ידי צו זה רשאי תוך 30 ימים מיום שבו הגיע הצו לידיעתו או שהודבק על המקרקעין בהתאם לתקנה 4 לתקנות התכנון והבנייה (סדרי דין בהליכים למתן צווים על פי המבקש בלבד), תשמ"ג – 1982, לבקש ביטול הצו. הגשת הבקשה לא תתלה את תוקף הצו כל עוד לא קבע בית המשפט אחרת.

 

6.צו זה יישאר בתוקפו עד שישונה או יבוטל על ידי בית משפט מוסמך ויתבטל מאליו עם קבלת היתר כדין.

 

המבקשת תביא צו זה לידיעת המשיב עד יום 30.10.15.

משטרת ישראל מתבקשת ליתן הסיוע הדרוש לאכיפת הצו.

 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ