בב"נ
בית משפט השלום באר שבע
|
3862-08
06/12/2016
|
בפני השופט:
ד"ר יובל ליבדרו
|
- נגד - |
המבקש:
בשיר אבו פריח עו"ד קייס נאסר
|
המשיבה:
ועדה מקומית לתכנון ובניה- רהטעירית רהט
|
החלטה |
1.לפני בקשה לביטול ו/או לעיכוב צו הריסה שיפוטי שהוצא למבנה הנמצא בסמוך לנ"צ 177841/590200 (רשת ישראל החדשה) שניתן ביום 01.05.2008 וזאת עד לדיון בבקשה או עד להחלטה אחרת.
2.בבקשה ציין המבקש כי המבנה שלגביו הוצא צו ההריסה נבנה על ידי אביו המנוח ומשמש את כל המשפחה. המבקש טוען כי צו ההריסה לא הובא לידיעתו ולא הומצא לו או למי ממשפחתו כחוק. המבקש הוסיף כי רק בחודש ספטמבר 2016 הודבק הצו על המבנה וכי ההידברות עם עירית רהט לשם עיכוב ביצוע ההריסה לא צלחה. עוד טוען המבקש כי ישנה הסכמה בכתב בין אביו המנוח לבין הוועדה המקומית של עירית רהט מיום 15.10.08 על הותרת המבנה על מקומו. כן טוען המבקש להגנה מן הצדק שכן מדובר במבנה ישן (נבנה מאז שנת 1996 לערך) ושלגביו לא בוצעה כל פעולת אכיפה ו/או הריסה מיום שנבנה.
3.הבקשה, על פניה לא עומדת בכללים המותווים בתקנות התכנון והבנייה (סדרי דין בבקשות לעניין צו הריסה מנהלי), התש"ע – 2010 (להלן: "התקנות") וזאת בין היתר נוכח המועד בו הוגשה הבקשה ונוכח העובדה שלא צורפה לבקשה תגובת המשיבה.
4.יחד עם האמור לעיל, בשים לב לטענות שנטענו סבורני כי ראוי שיתקיים דיון בבקשה, ואולם עיכוב הביצוע, עד להחלטה בדיון, יהיה בכפוף להפקדה כספית משמעותית, הנגזרת גם מהמחדלים שפורטו בפסקה 3 הנ"ל להחלטה.
5.אשר על כן, אני מעכב את ביצוע צו ההריסה וזאת בכפוף להפקדה בסך של 20,000 ₪ במזכירות בית המשפט, להבטחת הוצאות המשיבה, היה ותידחה הבקשה.
עיכוב הביצוע יכנס לתוקפו רק לאחר המצאת אישור על ביצוע ההפקדה לידי המשיבה, של המבקש בעצמו או באמצעות בא כוחו, ומובהר כי כל עוד לא הוצג לידי ב"כ המשיבה אישור על ההפקדה, רשאית המשיבה לבצע את צו ההריסה בכל עת.
קובע דיון המשך בפני שופט עמ"ק בהתאם לכללי הניתוב ליום 19.12.16 בשעה 09:00.
המשיבה תגיש תגובתה לבקשה עד ליום 18.12.16 בשעה 09:00.
המזכירות תעביר ההחלטה לצדדים בדחיפות.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת