חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ועדה מקומית לתכנון ובנייה עכו נ' חקשוריאן

תאריך פרסום : 27/06/2017 | גרסת הדפסה
בב"נ
בית משפט השלום עכו
19344-05-17
01/06/2017
בפני השופטת:
ג'ני טנוס

- נגד -
מבקשת:
ועדה מקומית לתכנון ובנייה עכו
עו"ד אסף שלם
משיבים:
1. שאול חקשוריאן
2. ענבל חקשוריאן

עו"ד איילת השחר מיכאלי
החלטה
 

החלטה זו נסובה על בקשת המשיבים לביטול צו הפסקה שיפוטי וצו איסור שימוש שניתן לבקשת המבקשת.

 

נתונים כלליים ותמצית טיעוני הצדדים:

1.ביום 10.5.2017 הגישה המבקשת בקשה למתן צו הפסקה שיפוטי לפי סעיף 239 לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה–1965 (להלן – "חוק התכנון והבניה"), וכן צו איסור שימוש לפי סעיף 246 לחוק התכנון והבניה.

 

בבקשה נטען, כי המשיבים הם המחזיקים והזכאים להירשם כבעלים מכוח הערת אזהרה של המקרקעין הידועים כחלקה 115 גוש 18051 ברח' גולומב 19 בעכו (להלן – "החלקה").

 

עוד נטען, כי המשיבים מבצעים בחלקה עבודות בנייה הטעונות היתר מבלי שיש בידיהם היתר כדין. עבודות אלה כללו הריסת גדר קיימת ובניית גדר חדשה מצפון וממזרח לחלקה באורך של כ-30 מ' תוך פלישה לשטח ציבורי פתוח שנמצא מצפון לחלקה.

 

2.על יסוד האמור בבקשה ובמסמכים המצורפים אליה ניתן צו כמבוקש במעמד צד אחד (להלן– "הצו").

 

3.המשיבים הגישו בקשה לביטול הצו וטענו כי רכשו לאחרונה את החלקה עליה בנוי בית מגורים והחלו לבצע עבודות שיפוצים שכללו, בין השאר, הריסת הגדר שהייתה רעועה ולא בטיחותית ובניית גדר חדשה במקומה. לגרסתם, מדובר בהחלפת גדר במקום זו שנבנתה ע"י עיריית עכו לפני כ-50 שנה. עוד נטען, כי בכל האזור קיימת בעיה של מדידות וגבולות שהעירייה מודעת אליה.

 

בהשלמת הטיעון שהוגש מטעמם נטען, כי בבקשת המבקשת ובצו שניתן בעטיה נפלו מספר פגמים, כגון בשל היותם כלליים וגורפים. לגופו של עניין נטען, כי מדובר בהחלפת גדר בגדר אחרת דומה וזהה לה מבחינת המידות והמיקום, וכי בכל מקרה הקמת הגדר אינה טעונה היתר בנייה. עוד נטען, כי בתוכנית המתאר המאושרת אין שטח ציבורי פתוח מצפון לחלקה או בסביבה הקרובה אליה.

 

המסגרת הנורמטיבית:

4.בבסיס סעיפים 239 ו-246 לחוק התכנון והבניה שעניינם צו הפסקה שיפוטי וצו מניעת שימוש עומדת תכלית דואלית: התכלית הראשונה היא מניעתית ונוגעת להקפאת הבניה ומניעת מצב שבו יקשה להחזיר את הגלגל אחורנית. מאחר שמטרתו של צו ההפסקה השיפוטי הינה הקפאת המצב הקיים, צו זה יכול שיינתן על פי המבקש בלבד ורמת ההוכחה הנדרשת הינה קלושה למדי ודי בכך ש"יש למצהיר יסוד סביר להניח שמבוצעת במקום עבודה" (רע"פ 47/07 מור נ' ועדה מקומית לתכנון ובניה גבעת אלונים, מיום 14.6.2007 (פורסם בנבו)).

 

התכלית השניה היא מניעת המשך ביצוען של עבירות והמשך הפקת רווח כלכלי מהן. ויובהר, צו כאמור אינו בגדר סנקציה עונשית המוטלת בגין הפרת הוראותיו של חוק התכנון והבניה. מטרתו של הצו הינה להפסיק את הפרתן של הוראותיו של חוק זה מוקדם ככל שניתן (רע"פ 3584/11 אלון נ' הועדה המקומית לתכנון ובניה חבל מודיעין, מיום 17.7.2011 (פורסם בנבו); רע"פ 543/12 מסיבות אחים כץ בע"מ נ' הועדה המקומית לתכנון ובניה באר טוביה, מיום 29.4.2012 (פורסם בנבו); רע"פ 631/06 אשר נ' מדינת ישראל, מיום 23.1.2006 (פורסם בנבו)).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ