- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
באבאי נ' דוד סימנה
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות בית שאן |
4869-09-09
3.2.2010 |
|
בפני : עיריה מרדכי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יעל באבאי |
: חנה דוד סימנה |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.הנתבעת הטרידה וגרמה נזקים לתובעת ובני ביתה, במשך תקופה. ראשית, החלה התובעת לגלות כתמי כלור על בגדי ומצעי הבית שהיא תלתה, לאחר כביסתם לייבוש. התובעת לא תיעדה את הנזקים אותה עת, ככל שסברה שמדובר בתקלה מטעמה ולא במעשי זדון. במהלך הזמן, התגלו מעשים של זריקת ביצים על הרכב המשפחתי וקירות הבית והחלה סדרת שיחות טלפוניות מטרידות.
2.בעקבות איתור מספר הטלפון של הנתבעת, זהותה התגלה, בתור המטרידה הטלפונית. כן התגלה כי הנתבעת היא אשר זורקת את הביצים ושופכת את הכלור על הכביסה של התובעת ובני ביתה (הכל כאמור בהודאתה במשטרה מיום 2.9.08 שצורפה לתביעה). יש מקום להגדיר את המעשים כפי שתוארו, כמעשי הטרדה מאיימת של ממש (""stalking) ולא קשה לדמיין את מידת החרדה והחשש הנוצר אצל אדם הנחשף להטרדות מגוונות שכאלה, בשעה שאינו יכול לדעתו כלל מי מבצע את אותם המעשים, במשך תקופה.
3.הנתבעת טוענת כי היא התנצלה, עוד בחקירתה במשטרה וכי היא עברה תקופה קשה באותו מועד, אשר העבירה אותה, במידה מסוימת "על דעתה". הנתבעת אינה מפנימה, לעניות דעתי, עד הים, את הנזק הנגרם לזולת בהתנהגותה דלעיל וחוזרת ומציינת כי "הרגיז אותה שערבי מבקר בבית התובעת". הנתבעת הינה, על פי תיאוריה, אישה קשת יום וטענת ההגנה העיקרית שבפיה, הינה שאין בידיה יכולת כלכלית לפצות את התובעת. טענה זו, אין מקומה בעצם הכרעת המחלוקת.
4.התובעת הציגה בבית משפט שקית עמוסה של בגדים מוכתמים בכתמי כלור גדולים ומפוזרים וציינה כי יש עוד בגדים ובדים כאלה בביתה ובתחנת המשטרה. טענות אלה היו אמינות עלי . הנתבעת אף הודתה בחקירתה במשטרה, כי אכן שפכה כלור על כביסת התובעת יותר מפעם, זרקה את הביצים והתקשרה בשיחות המטרידות, בשמות בדויים. היא מבקשת היום להמעיט בהיקף הנזק, בעוד היא ביצעה את מעשיה בזמנו בהיחבא, על מנת להמשיך בהם, מבלי להיתפס . מאז גילוי זהותה וחקירתה, מעשיה אלו, פסקו.
5.בהעדר ראיות להיקף הנזק הכספי בגין הנזקים לבגדי התובעת וילדיה ומצעיה ולשטיפת הרכב, ייפסק פיצוי על דרך האומדנה. כמו כן, יש מקום, במקרה דנן, לפסוק פיצוי בגין טרדה ועוגמת נפש.
6.הנני על כן, מחייבת את הנתבעת לשלם לידי התובעת סך של 6,000 ₪ בגין נזקים וכן סך 6,000 ₪ בגין עוגמת נפש. כמו כן, תישא הנתבעת בהוצאות המשפט של התובעת בסך 600 ₪. הנתבעת על כן, תשלם לידי התובעת סך כולל של 12,600 ₪.
סכום זה יישא ריבית והפרשי הצמדה מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
ניתן היום, י"ט שבט תש"ע, 03 פברואר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
