אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> א"מ 49779-03-12 אופרייט ליס בע"מ נ' ונטורה ואח'

א"מ 49779-03-12 אופרייט ליס בע"מ נ' ונטורה ואח'

תאריך פרסום : 25/11/2014 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
49779-03-12
14/09/2014
בפני השופטת:
גלית אוסי שרעבי

- נגד -
בתיק 49779-02-12תובעת:
אופרייט ליס בע"מ
נתבעים:
1. רועי ונטורה
2. איילון חברה לביטוח בע"מ

פסק דין
 

 

לפני שתי תביעות שהדיון בהן אוחד בשל נזקים שנגרמו לרכבים שהיו מעורבים בתאונה מיום 29.10.11.

 

אין חולק כי שני הרכבים עמדו בצומת לאור מופע אדום ברמזור בכיוון נסיעתם, כאשר רכב נהוג ע"י הגב' מור שני (להלן: "הנהגת") עמד בנתיב השמאלי, ורכב נהוג ע"י מר ונטורה רועי (להלן: "הנהג") עמד בנתיב מימינה. כן אין חולק כי סמוך לאחר שהרכבים החלו בחציית הצומת, התרחשה התאונה. כל אחד מהנהגים טוען כי משנהו סטה לנתיב נסיעתו.

 

בדיון שנערך בפני נשמעו עדויות הנהגים המעורבים. כן נשמעה עדות אשת הנהג ועדות בתו, שישבה במושב האחורי בצד השמאלי.

 

לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ונספחיהם, בעדויות שבפני ובמוצגים שהוגשו, מסקנתי הינה כי לא עלה בידי מי מהצדדים להוכיח את גרסתו באשר לאופן התרחשות התאונה על דרך הטיית מאזן ההסתברויות לטובתו.

להלן נימוקי:

 

1.הנהגת, בעדותה בפני, חזרה על גרסתה כי נסעה "בוודאות", כלשונה, בנתיב נסיעתה, כאשר רכבו של הנהג סטה לנתיב נסיעתה. עדותה עלתה בקנה אחד עם האמור בטופס ההודעה על מקרה הביטוח מטעמה, ת/1, אשר ניתן יום לאחר התאונה.

גם אם, כגרסת הנהג ואשתו, הם הסבירו לנהגת לאחר התאונה כיצד לנסוע ליעד נסיעתה (דבר המוכחש ע"י הנהגת), אין בכך בלבד כדי להסיק או כדי לתמוך בטענתם כי הנהגת סטתה לנתיב הימני שעה שגם נתיב זה מאפשר פניה שמאלה.

 

2.אמת, מטעם הנהג הובאו שתי עדות נוספות, כאמור, אך יש לזכור כי מדובר באשת הנהג, שישבה לצדו, ולא יכולה היתה להבחין בעצם סטיית רכבה של הנהגת לכיוון נתיב נסיעתם ובהגינותה הצהירה כי שמעה את האימפקט בין הרכבים, אך לא ראתה את אופן התרחשות התאונה.

באשר לעדות בתו של הנהג, זו ישבה במושב האחורי שמאלי של רכבו, כשפניה לשמאל, הבחינה ברכב הנהגת מתקרב לעבר רכבם והתריעה על כך בצעקה לאביה. עדיין, בהגינותה הצהירה זו כי ממקום מושבה לא היה באפשרותה לראות כי אכן רכבו של הנהג נוסע בתוך נתיב נסיעתו והסיקה כי דווקא רכבה של הנהגת סטה לנתיב נסיעת רכבו של אביה. העובדה כי הבחינה ברכבה של הנהגת מתקרב לרכבם יכולה להתיישב, הן עם המסקנה כי הנהגת סטתה לנתיב נסיעתם והן עם מסקנה הפוכה כי רכבו של הנהג סטה לנתיב נסיעת הנהגת.

 

3.בשל כל האמור ובהיות העדויות שבפני שקולות, כמפורט לעיל, אין לי אלא להורות על דחיית כל אחת מהתביעות בתיקים המאוחדים.

כל צד ישא בהוצאותיו.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ