עפ"ת
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
47804-06-12
05/07/2012
|
בפני השופט:
רענן בן-יוסף
|
- נגד - |
התובע:
פליקס ארביב
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
פסק-דין |
פסק דין
ערעור על פסק דינו של בית משפט לתעבורה בתל אביב יפו (כב' השופט האוזרמן) אשר לאחר שמיעת ראיות הרשיע את המערער, נהג מונית, בגרימת תאונה בצומת בבני ברק ב 1.12.10 בכך שלא נתן זכות קדימה לרוכב אופנוע שנכנס לצומת וכתוצאה מכך נגרמה התאונה בה ניזוקו שני כלי הרכב ונחבל רוכב האופנוע חבלה של ממש, בין היתר נגרמו לו שברים באף ובלסת, שהה בביה"ח בטיפול נשימתי ועוד, חבלות קשות.
הערעור הוא הן על הכרעת הדין ועל גזר הדין.
באשר להרשעה אין כל הצדקה להתערב בה, בעיקר בשל כך שהיא מבוססת בעיקרה על קביעות עובדה המבוססות בין היתר על ממצאי מהימנות ובחלקן האחר על קביעות של בוחן משטרתי אשר יצא לשטח, מצא ממצאים שלא ניתן להתווכח איתם, אשר מלמדים על האחראי לתאונה.
ב"כ המערער בערעורו וכך גם בסיכומיו בבימ"ש קמא, ביקש להיבנות מפסק דין של ביהמ"ש העליון שניתן לאחרונה, שם ביהמ"ש העליון זיכה מערערת שנקבע בערכאות הנמוכות שגרמה תאונה בצומת, רע"פ 7468/07 מרים לוקשינסקי נ' מ"י.
בימ"ש קמא בצדק איבחן בין הנסיבות של המקרה שבפניו לבין נסיבות המקרה למקרה של מרים לוקשינסקי. בנסיבות התאונה הנוכחית היה חייב המערער לראות את רוכב האופנוע מגיע לצומת, לתת לו את זכות הקדימה שזכאי היה לה ולכן היה אחראי לתאונה שגרם.
אין כל הצדקה איפוא להתערב בקביעות העובדה של בימ"ש קמא לעניין ההרשעה.
עם זאת, בימ"ש קמא בהכרעת דינו אימץ בחום עדותו של עד הגנה, אדם אשר היה במקום ברכב אחר עובר לקרות התאונה. לגבי עדותו קבע "אין בליבי ספק לגבי יושרו לגבי כנות כוונותיו. יש לשבח את הגעתו להעיד כמעשה של יושר... ואולם אין חולק כי העד לא ראה כלל את התאונה". אומנם העד לא ראה את קרות התאונה, רק שמע אותה, אך ראה את התנהגות רוכב האופנוע עובר לתאונה, ממש לפניה. הסיק שהאופנוע נסע במהירות מופרזת, ראה שהוא נוהג בסללום בכביש, כל זאת ראה שניות לפני התרחשות התאונה.
הנני סובר שביהמ"ש היה צריך לבחון האם עדותו של עד זה יש לה משקל ומשפיעה לגבי קביעות בנושא רשלנותו התורמת של אותו אדם בקרות התאונה, ואני סובר שכלל הנסיבות מצביעות על כך שהיתה לו רשלנות כזו. אין בקביעה זאת כדי לפגוע או לפגום באחריותו של המערער לקרות התאונה, אך יש בה לעניין העונש כדי להקל עמו ולכן הנני מפחית מהפסילה בפועל שקבע בימ"ש קמא של 12 חודשים, 4 חודשים והפסילה בפועל תעמוד על 8 חודשים.
לא איעתר לבקשת המערער רק בדיון היום להפחית בפיצוי או לבטל אותו מאחר והדבר לא צויין בכתב הערעור ומעבר לכך המעורב בתאונה לא צורף כמשיב לערעור.
כן אתקן טעות קולמוס של בימ"ש קמא ברשותו. בפסקה 5 לחלק האופרטיבי של גזר הדין ייכתב "חודשיים מאסר על תנאי למשך שלוש שנים..."
יתר רכיבי גזר הדין ישארו על כנם.
הרשיון יופקד במזכירות ביהמ"ש לתעבורה בת"א-יפו עד ליום 1.8.12.
ניתן והודע היום ט"ו תמוז תשע"ב, 05/07/2012 במעמד הנוכחים.
רענן בן-יוסף, שופט
הוקלד על ידי: חניתה עזריה