ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
|
3877-09
14/07/2011
|
בפני השופט:
דפנה בלטמן קדראי
|
- נגד - |
התובע:
אקס פייב רוולושיין בע"מ
|
הנתבע:
אייס רשתות שיווק מוצרי צריכה בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
1.בפני תביעה כספית שהגישה התובעת כנגד הנתבעת בגין חוב הקשור להספקת מוצרים שסיפקה התובעת לנתבעת, על פי הסכם קונסיגנציה בו התקשרו הצדדים.
2. מתוך כתבי הטענות עלו מחלוקות הקשורות להתחשבנות שבין הצדדים, בכל הקשור לתשלום תמורת מוצרים שסיפקה התובעת לנתבעת ובכל הקשור להחזרת מוצרי התובעת שטרם מכרה הנתבעת ועוד.
3. ביום 7.3.11 הגיעו הצדדים להסדר דיוני אשר חסך בצורך בשמיעת ראיות והקל על ההכרעה, מכוחו מונה רו"ח שפלר כמומחה למתן חוות דעת אודות ההתחשבנות הכוללת של ההתחייבויות ההדדיות של הצדדים, לפיקוח על נושא ההחזרות ועוד.
הסדר דיוני זה אך אימץ בתוכו הסדר דיוני שנרשם בפרוטוקול ביום 27.4.10.
ההסדר הדיוני המלא כלל סילוק כל ומלוא המחלוקות שבין הצדדים, בעריכת התחשבנות כללית המתחשבת בכלל המכירות ובכלל התשלומים ובפעולות זיכוי נוספות שיש לעשות נוכח החזרת המוצרים ואף כלל הוראות ספציפיות לעניין זיכויים וחיוביים נוספים וכן התייחס לטענות הקשורות לחסרים בהחזרות ולמצב ההחזרות.
לענין אחרון זה הסכימו הצדדים כי בית המשפט יכריע במחלוקות לגבי האחריות בחוסרים והאחריות לבלאי, תקינות וכדומה בהחזרות, על דרך הפשרה ולפי טיעוני הצדדים וכי יכריע אף בנושא ההוצאות, לרבות הוצאות המומחה, על פי שיקול דעתו.
4. לאחר כל אלה הוגשה לבית המשפט חוות דעת מומחה רו"ח שפלר והיום טענו הצדדים בפני טיעוניהם.
5. לאחר שבחנתי את חוות הדעת רוה"ח שפלר ושמעתי טיעוני הצדדים התחשבתי בכל אלה ואף בשיקולים הבאים:
למומחה עדיפות על פני בית המשפט בקביעת ההפחתה בגין מצב ההחזרות.
הנטל להוכיח כי יתרת הזכות לתובעת מקורה בחסרים וכי החסרים נובעים מחלוף הזמן בין המועד בו היה על התובעת לקבל את ההחזרות לבין מועד ההחזרות בפועל הוא על הנתבעת והנתבעת לא עמדה כראוי בנטל זה.
תנאי מתחייב להסדרת נושא ההחזרות עם סיום היחסים החוזיים היה בהכרח עריכת התחשבנות ראויה לגבי מצב ההחזרות באותה עת, והנתבעת לא קיימה כלל תנאי זה.
התכתובות שבין הצדדים וההתנהלות שהוכחה בכתבי הטענות עד לחוות דעת המומחה אינה תומכת בטענת הנתבעת על פיה האחריות לכשל בהתחשבנות ולתוצאותיה מוטלת על התובעת.
הגנת הנתבעת מפני התביעה התמצתה בנושא ההחזרות ותו לא. כך גם הסכמת הצדדים לגבי ההתחשבנות שיש לערוך לצורך הסדרת התביעה, שלא כללה התייחסות לסוגי חיובים ועמלות שלא נכללו בהסדר הדיוני. ראה לענין זה סעיף 2 להסדר הדיוני מיום 27.4.10.
יחד עם זאת, חילוץ חיובים בסך 60,823 ₪ מתוך ההתחשבנות, שנזכרו בחוות הדעת, מתייחס לכל תקופת המכירות ולא רק לתקופה נשוא התביעה. על כן, אתחשב בכל זאת בחלק מסכום זה.
ההסדר הדיוני שהתייחס להתחשבנות בלבד בא לסילוק כל ומלוא טענות הצדדים, לרבות יתר העילות והנזקים שנכללו בכתב התביעה.
יש מקום לחיובי הפרשי הצמדה וריבית ולענין זה נקבע מועד על דרך הפשרה.
6. לפיכך, הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך 290,000 ₪, אשר ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.09 ועד התשלום המלא בפועל.
כן תישא הנתבעת בהוצאות האגרה ובהוצאות המומחה.
הנתבעת תישא בשכ"ט ב"כ התובעת בסך 65,000 ₪.