אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אספיר נ' חי

אספיר נ' חי

תאריך פרסום : 26/05/2010 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
9133-10-08
25/05/2010
בפני השופט:
אילן דפדי

- נגד -
התובע:
ששון אספיר
הנתבע:
נאג'י חי
החלטה,פסק-דין

החלטה

תיק זה נקבע לשמיעת עדותו של קונה הרכב. בהחלטתי שניתנה בסוף הדיון הקודם הוריתי לנתבע להגיש בתוך 10 ימים בקשה לזימון העד. כן הוריתי לנתבע לצרף לתיק ביהמ"ש עותק מהסכם המכר, ככל שיימצא ברשותו. הנתבע לא פעל כך.

בהחלטתי שניתנה ביום 20/12/10, בבקשת התובע ליתן פסק דין נגד הנתבע, לאחר שלא מילא אחר הוראות ביהמ"ש, הוריתי לנתבע להגיב על הבקשה בתוך 10 ימים. בהתאם לרישומי ביהמ"ש, הנתבע קיבל את ההחלטה ביום 27/12/09, ולא פעל על פיה.

בהחלטה נוספת שנתתי ביום 22/01/10, לאור בקשה נוספת שהגיש התובע ליתן פסק דין נגד הנתבע, לאחר שזה לא הגיב לבקשתו הקודמת, הוריתי לנתבע להבהיר בתוך 7 ימים מדוע לא פעל בהתאם להחלטת ביהמ"ש ולא הגיש בקשה לזימון העד. כן הוריתי לנתבע להבהיר מדוע לא הגיש העתק מההסכם. בסיפא להחלטתי הסבתי את תשומת לבו של הנתבע, כי בהעדר תגובה עלול ביהמ"ש לחייבו בהוצאות ואף ליתן פסק דין נגדו. מעיון בתיק ביהמ"ש עולה, כי החלטה זו נמסרה לנתבע ביום 10/03/10.

בדיון היום טוען הנתבע, כי לא הבין את החלטות ביהמ"ש. לדבריו, הוא פנה למשרד הרישוי ואמרו לו שאין אפשרות לקבל את פרטי בעל הרכב. הנתבע מבקש, כי ביהמ"ש יאפשר לו לנסות לזמן את הקונה בשנית.

אינני מקבל את הסבריו של הנתבע. החלטות ביהמ"ש היו ברורות והנתבע לא פעל על פיהן. אם לא הבין את הכתוב – היה עליו לברר עניין זה עם המזכירות או עם גורם מקצועי. הנתבע לא פעל כך.

עם זאת, נראה לביהמ"ש, כי יהיה זה לא נכון לפסוק בשלב זה נגד הנתבע, וכי יהיה נכון לרפא את הפגם שנפל בהתנהלותו בהוצאות מתאימות לטובת התובע.

אשר על כן, אני מורה על קיום דיון נוסך בתיק. המזכירות תקבע מועד נוסף ותזמן את הצדדים.

באחריות הנתבע להגיש לתיק ביהמ"ש בקשה מסודרת, הכוללת את פרטי קונה הרכב ואת מספר הרכב, לצורך הוצאת צו מתאים למשרד הרישוי.

עקב מחדלו של הנתבע, שלא פעל בהתאם להחלטות ביהמ"ש, ומאחר שהתובע התייצב לדיון היום ונגרמו לו טרדה והוצאות, ישלם הנתבע לתובע הוצאות משפט בסך של 800 ₪, ללא קשר לתוצאות. הסכום ישולם בתוך 30 יום.

ניתנה והודעה היום י"ב סיון תש"ע, 25/05/2010 במעמד הנוכחים.

אילן דפדי, שופט

פסק דין

אני נותן להסכמת הצדדים תוקף של פס"ד.

החלטתי מהיום בטלה.

ניתנה והודעה היום י"ב סיון תש"ע, 25/05/2010 במעמד הנוכחים.

אילן דפדי, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ