אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אנגלו סכסון - הטעיה וחובת תום לב במשא ומתן

אנגלו סכסון - הטעיה וחובת תום לב במשא ומתן

תאריך פרסום : 08/03/2010 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז
5768-08-07
02/03/2010
בפני השופט:
בנימין ארנון

- נגד -
התובע:
אילן מירון
הנתבע:
1. LAKE MARION GOLF ESTATES LTD
2. אמנון גולן
3. RICHARD DAVENPORT
4. מטרופוליס יזום השקעות ונכסים (1993) בע"מ
5. מטרופוליטן מ.ע.א אינטרנשיונל בע"מ
6. יצחק קליידר
7. עמוס גלזר
8. אנגלו סכסון סוכנות לנכסים (ישראל 1992) בע"מ
9. WORLD OF HOME נמחקה
10. FLICK MORTGAGE INVESTORS INC - ניתן פסק-דין
11. IMPAC FUNDING CORPORATION - נמחקה
12. TRANSLAND FINANCIAL SERVICE INC - נמחקה
13. UNION PLANTERS PMAC - נמחקה
14. AMTRUST BANK A DIVISION OF OHIO SAVINGS BANK - נמחקה

פסק-דין

א. רקע עובדתי וזהות הצדדים

1.                  עניינה של תובענה זו בפרוייקט בן 263 יחידות דיור במחוז פולק אשר נמצא במדינת פלורידה, ארצות הברית, הנקרא בשם Lake Marion Golf Resort(להלן: הפרוייקט).

2.                  התובעים הינם קבוצת אנשים אשר רכשו יחידות דיור בפרוייקט בין השנים 1999 לתחילת 2001, מרביתם, על-פי הנטען בכתב התביעה, לשם השכרת היחידות על בסיס קבוע (להלן: התובעים). היחידות שנרכשו על-ידי התובעים נבנו במסגרת שלב א' של הפרוייקט אשר בנייתו הושלמה בשנת 2001 ובמהלכו נבנו 114 יחידות דיור. על-פי הנטען בכתב ההגנה אשר הוגש מטעם הנתבעים 1-3, בשלב ב' של אותו הפרוייקט נבנו על-ידי הנתבעת 1 (כפי שתוגדר להלן) 16 יחידות דיור נוספות ו- 39 יחידות דיור היו עדיין בשלב הבנייה במועד הגשת כתב ההגנה.  

בשלב א' של הפרוייקט נמכרו כ- 70 יחידות דיור לרוכשים ישראלים ואילו יתרת היחידות (כ- 40 יחידות) נמכרו בחלקן לאזרחים זרים וחלקן נותרו בידי היזמים. התובעים מהווים כ- 80% מתוך הרוכשים הישראליים שרכשו יחידות דיור במסגרת הפרוייקט (55 יחידות).

3.                  הנתבעת 1, TES LTDLAKE MARION GOLF ESTA, הינה שותפות מוגבלת שהתאגדה בחודש אוגוסט 1998 ובמועדים הרלוונטיים לכתב התביעה נשלטה על-ידי הנתבעים 2 ו-3 (להלן: הנתבעת 1 ו/או היזם). הנתבעת 1 היא היזם של הפרוייקט והיא זו שרכשה את הקרקע עליה נבנה האתר בחודש אוקטובר 1998 מחברת Lake Marion Associates (להלן: LMA).

הנתבע 2, מר אמנון גולן, שימש סגן נשיא אצל השותף הכללי של היזם, Waterways Development INC., וכבעל מניות בו (להלן: הנתבע 2 ו/או מר גולן).

הנתבע 3, Mr. Richard davenport, שימש כנשיא אצל השותף הכללי של היזם וכבעל מניות בו (להלן: הנתבע 3 ו/או מר דוונפורט).

הנתבעת 8, אנגלו סכסון סוכנות לנכסים (ישראל 1992) בע"מ, הינה הזכיינית הראשית בישראל של המותג הבינלאומי "אנגלו סכסון" המעניקה זיכיונות ספציפיים למספר אזורים בארץ (להלן: הנתבעת 8 ו/או אנגלו סכסון).

הנתבעת 4, מטרופוליס ייזום השקעות ונכסים (1993) בע"מ, הינה זכיינית של סוכנות התיווך "אנגלו סכסון" הפועלת באזור תל-אביב והיא שימשה, על-פי הנטען בכתב התביעה, כמעין מתווכת בין התובעים לבין היזמים (להלן: הנתבעת 4).

הנתבעת 5, מטרופוליטן מ.ע.א אינטרנשיונל בע"מ, היא חברה אשר מחצית מניותיה נמצאת בבעלות "אנגלו סכסון" והמחצית הנותרת מצויה בנאמנות בידי ה"ה יצחק קליידר וחנן שליזנגר (להלן: הנתבעת 5 ו/או מטרופוליטן). על-פי הנטען בכתב התביעה, חברת מטרופוליטן מכרה לרוכשי היחידות במסגרת הפרוייקט חבילת "ריהוט וציוד".

הנתבעים 6 ו-7, ה"ה יצחק קליידר ועמוס גלזר ז"ל (אשר נפטר במהלך המשפט), היו בעלי מניות ומנהלים בסוכנות "אנגלו סכסון" ובחברת "מטרופוליטן" (להלן: הנתבעים 6 ו- 7).

הנתבעת 9, WORLD OF HOME (להלן: W.O.H),היא חברת הניהול אשר ניהלה את השכרת יחידות הדיור שנרכשו על-ידי התובעים. על-פי הנתונים שבתיק בית המשפט לא בוצעה מסירה כדין לנתבעת זו וככל הנראה התביעה כנגדה נזנחה.

הנתבעים 10-14 הם בנקים או חברות פיננסיות למשכנתאות אשר העניקו לחלק מהתובעים משכנתאות לצורך רכישת היחידות.

ביום 20.6.05 ניתן על-ידי כב' הרשם ש' ברוך, פסק דין כנגד הנתבע 10 לפיו עליו לשלם לתובעים סך של 1,481,550$ בצירוף ריבית דולרית שנתית של 11% מיום הגשת התביעה, בתאריך 22.7.02 ועד למועד התשלום בפועל ובתוספת הוצאות משפט על סך של 600,000 ש"ח בצרוף מע"מ.

ביום 27.12.05 הורה כב' הרשם ש' ברוך על מחיקת התובענה כנגד הנתבעות 11-14.

4.                  בישיבת קדם המשפט שהתקיימה בתיק זה לפני הנשיאה, כב' השופטת הילה גרסטל, ביום 10.12.07, הורתה הנשיאה על פיצול הדיון בתובענה נשוא תיק זה באופן שהדיון ישמע בעניינו של אחד התובעים שאת זהותו יודיעו באי כוח התובעים תוך 3 שבועות ממועד הדיון. ביום 9.1.08 הודיעו באי כוח התובעים לבית המשפט כי התובע אשר עניינו ידון ראשון במסגרת ההליכים נשוא התובענה יהיה התובע מס' 36, מר אילן מירון (להלן: התובע ו/או מירון).

5.                  התובע רכש יחידת דיור בפרוייקט Lake Marion Golf Resort ביום 8.3.99 במחיר של 99,900$ (מוצג נ/12) וכמפורט בחוזה הרכישה (להלן: חוזה הרכישה). על-פי הנטען בסיכומים מטעם התובע, יחידת הדיור נמסרה לידיו בחודש מרץ 2001.

בסוף שנת 2002 פנה תובע לחברת תיווך על מנת למכור את יחידת הדיור שרכש בפרוייקט, ו ביום 10.5.03 נמכרה היחידה למר David Lame Brouszard במחיר של 82,000$ (ראו: תשובה מס' 4 בשאלון שהופנה לתובע מטעם הנתבעים 1-3 וצורף כנספח 31 לסיכומיהם). בחודש אפריל 2004 נמכרה יחידת דיור זו פעם נוספת במחיר של 84,000$.

6.                  ביום 22.7.02 הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב התובענה שלפני, ולטענת התובע - יש לראות בתובענה זו כהודעת ביטול של חוזה הרכישה. על-פי המפורט בסיכומיו של התובע, הנתמכים בתחשיב הנזק המצורף כנספח 56 לסיכומיו, עד למועד מכירת יחידת הדיור שילם התובע סך כולל של 82,150$ (בניכוי סכום של 791$ שקיבל התובע ממכירת היחידה). סכום זה כולל את הרכיבים הבאים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ