ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
3464-08
18/09/2013
|
בפני השופט:
אילן סופר
|
| - נגד - |
התובע:
1. אמיר קושניר 2. ()
|
הנתבע:
בטוח לאומי-סניף באר שבע
|
|
החלטה
בהתאם לפסק דינו של בית הדין הארצי מיום 17.9.13 (בר"ע 60775-12-12) תשיב המומחית על שאלות ההבהרה הבאות:
1.האם נכון שפרקינסון והמונח "פרקינסון טוקסי", אליו מתייחס המבקש, חופפים מבחינת סימנים קליניים? אם לא, מדוע לא? אם כן, מהי משמעות הדברים ביחס לענייננו וכיצד יהא בכך כדי לשנות מחוות דעתך?
2.האם נכון כי חולה יכול להיות עם המי-פרקינסון גם כאשר מדובר ב"פרקינסון טוקסי"? אם כן, כיצד יהא בכך כדי לשנות את חוות דעתך? אם לא, מדוע לא?
3.מצ"ב מאמר המתייחס לא-סימטריות, לאחר חשיפה לחומרים רעילים, באמצעות הנשימה (אף):
א.מה משמעות הדבר ביחס למבקש?
ב.האם יש בכך כדי לשנות מן האמור בעמ' 15 בשורה 10 לחוות דעתך?
ג.האם יש בכך כדי להשפיע על מסקנתך הסופית? אם כן, כיצד? אם לא, מדוע לא?
4.נא תני דעתך לאמור להלן:
א.האם נכון הוא כי אחד מהקריטריונים המצטברים של האבחנה של מחלת הפרקינסון (לאחר שמאובחנים טרמור, נוקשות וכו') הוא בדיקת תגובה לאדולפה?
ב.האם יש בחומר הרפואי תשובה לשאלה האם המבקש הגיב לאדולפה? אם כן, האם יש בכך כדי לשנות את חוות דעתך? אם אין בכך כדי לשנות את חוות דעתך, מדוע לא?
5.האם הינך מסכימה כי ישנן הרעלות בהן ניתן לחזות בסימנים סיסטמיים ונוירולוגיים וישנן כאלה שלא ניתן לחזות בהן? למשל במקרה של Drug Included Parkinson הנובע ממתן תרופות אנטי פסיכוטיות, הגורמות לסימנים אקסטרא-פירמידאליים בלבד (בלי שום דבר אחר)? אם כן, האם יש בכך כדי לשנות מחוות דעתך? אם אין בכך כדי לשנות מחוות דעתך, מדוע לא?
6.האם הינך מסכימה כי תופעות הקשורות להרעלה כימית מהחומרים אליהם נחשף המבקש בעבודותיו יקבלו ביטוי רק לאחר זמן ממושך? אם כן, האם יש בכך כדי לשנות מחוות דעתך?
7. האם ניתן לקחת בחשבון, לאור הנתונים בדבר חשיפתו של המבקש לחומרים בעבודתו, כי החשיפה אירעה לא בנשימה בלבד, אלא גם במגע? אם כן, האם יש בכך כדי לשנות מהמסקנה בחוות דעתך?
8. נא התייחסותך המפורטת לחוות הדעת הרפואיות שהוגשו מטעם הצדדים ומטעם מומחה בית הדין בתיק זה, נא פרטי האם את שוללת או מקבלת את האמור בהן, ומדוע:
חוות דעתה של הרופאה התעסוקתית, ד"ר יהודית שחם מיום 1.1.06;
חוות דעת נוירולוג, ד"ר פרקש פטרו;
וחוות דעת נוירולוג, ד"ר אילן בלט מיום 10.10.07.
המומחית תשיב לשאלות עד ליום 1.11.13.
על המזכירות לדאוג כי המאמר אליו הופנתה המומחית יצורף להחלטה ויישלח אליה.