אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אלי ליין שילוח בינלאומי בע"מ נ' פז טקסטיל בע"מ

אלי ליין שילוח בינלאומי בע"מ נ' פז טקסטיל בע"מ

תאריך פרסום : 02/02/2010 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
54010-08
16/12/2009
בפני השופט:
אמיר צ'כנוביץ

- נגד -
התובע:
פז טקסטיל בע"מ
הנתבע:
אלי ליין שילוח בינלאומי בע"מ

החלטה

בפני בקשה לביטול פסק דין שנ יתן כנגד המבקשת.

המצהיר מטעם המבקשת נחקר על תצהירו, והצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה.

ראשית יצויין כי דינה של הבקשה להיות מסולק על הסף, שכן הבקשה נתמכת בתצהיר שאינו מפורט כלל, אלא תצהיר על דרך ההפנייה, ועל כן , לא מונחת בפני בית המשפט בקשה לביטול פסק דין ערוכה כדין.

המבקשת טוענת כי לא בוצעה המצאה כדין של כתב התביעה, שכן התביעה הומצאה בביתו של מנהל הנוסף בחברה לידי בנו של המנהל שאינו בקשר תקין עם אביו.

לא הובא תצהיר מטעם אותו מנהל או הבן ואלה לא זומנו לדיון היום על ידי המבקשת, ועל כן מדובר בטענה שמועלת שלא מידיעתו האישית של המצהיר, ואין לקבלה.

יתרה מזו, כפי שעלה מהחקירה המבקשת אינה פועלת מכתובת משרדה הרשום, אלא העתיקה כתובת לכתובת שונה מבלי שעדכנה דבר ברשם החברות, ועל כן בדין בוצעה המצאה של התביעה לידי מנהל המבקשת, המצאה לידי בן משפחה של המנהל על פי התקנות מהווה המצאה כדין.

על כן, טענה לביטול מחובת הצדק, דינה לה דחות.

יתר על כן, אני סבור כי אף אלמלא מחדל זה דינה של הבקשה להדחות לגופו של ענ יין, שכן כפי שעולה מסעיף 11 לבקשה, המבקשת מודה כי המכולה הושבה למשיבה ביום 7/5/06, בניגוד לאמור בבקשה לפיה מכולה התקבלה אצל המבקשת בו באותו יום עצמו בו נפרקה, אזי מנספח ב לבקשה לביטול פסק הדין שהינו רשומי ייבוא נשוא המחלוקת עולה כי בטופס רשמי של מדינת ישראל נרשם תאריך גמר הפריקה של המטען ביום 26/4/06, ועל כן, חלפו למעלה משלושה ימים הנטענים על ידי המבקשת בגינו אין לחייבה, ועל כן בדין חוייבה המבקשת בגין איחור בהשבת המכולה.

טענת המצהיר בחקירתו הנגדית לפיה הינו מחזיק באסמכתאות שונות לעניין מועד פריקת המכולה, לא זו בלבד שלא הובא כל תצהיר בעניין זה, הרי שיש לסמוך על רשומי הייבוא שהינו מסמך אוביקטיבי של גורם שלטוני הנעדר כל פנייה בעניין.

לאור כל המפורט לעיל, אני סבור כי למבקשת לא עומדים כל סיכוי הגנה בפני התביעה, ועל כן דין הבקשה להדחות.

כפי שעלה מחקירת המצהיר שהינו מנהלה של המבקשת , מדובר במבקשת שהינה חברה שאינה פעילה עוד, אף שניתנה לנציג המבקשת האפשרות לנסות ולסיים המחלוקת מחוץ לכותלי בית המשפט ולהמנע מהצורך לנהל דיון ממצא בבקשה הנוגעת לחוב בסכום נמוך יחסית בגין תביעה בסך קרן של 626 ₪, לא עשתה כן המבקשת, בנסיבות אלה העריכה הדיון שלא לצורך.

לאור כל זאת אני מחייב את המבקשת וכן את מנהלה מר פרץ דוד ת.ז. 068753698 בהוצאות בסך של 1500 ₪ בצירוף מע"מ שישולמו תוך 30 ימים מהיום.

ניתנה והודעה היום כ"ט כסלו תש"ע, 16/12/2009 במעמד הנוכחים.

אמיר צ'כנוביץ, רשם

הוקלד על ידי: חנית לוי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ