חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

איי.אי.ג'י, ביטוח זהב בע"מ ואח' נ' רמי

תאריך פרסום : 24/06/2010 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
162329-09
24/06/2010
בפני השופט:
רמי חיימוביץ

- נגד -
התובע:
1. איי.אי.ג'י
2. ביטוח זהב בע"מ
3. מלכה צדקה

הנתבע:
רז רמי
פסק-דין

ב"כ התובעות: עו"ד רפופורט

הנתבע בעצמו

פסק דין

תאונת דרכים קלה שארעה ב-22/8/07 ובמהלכה פגע הנתבע ברכב התובעת 2 מאחור. הנתבע מכיר באחריות לתאונה ומודה כי גרם לנזק בפנס ופגוש, אך מכחיש כי גרם נזקי פח וחולק על היקף הנזק הנתבע בסך 5,000 ₪. אין חולק כי לאחר התאונה נגשו הנהגים למוסך שהציע לתקן את הרכב בכמה מאות שקלים (הגרסאות נעות בין 500 ל-800 ₪) על חשבון הנתבע, אולם בסופו של יום חזרה בה התובעת 2 מהסדר זה והרכב תוקן על-ידי חברת הביטוח כחודשיים וחצי לאחר מכן.

לאחר ששמעתי את עדויות הנהגים ובחנתי את הראיות אני מקבל את התביעה בחלקה. טעם הדבר: בדיקת השמאי והתיקון נערכו רק ביום 8/11/07, כחודשיים וחצי אחרי התאונה, וכוללות נזקים לפח ולכנף שהנתבע מכחיש את קיומם ושאינם מופיעים בהודעת התובעת 2 לחברת הביטוח ("נזק: פנס אחורי ימני, טמבון אחורי צד ימין"). נתתי דעתי לעדות התובעת 2 כי לא היו לרכב תאונות נוספות, אולם מדובר בגרסה כנגד גרסה כשנטל ההוכחה הוא על התובעות, ובהקשר זה אציין שמד האוץ ברכב הורה על 137,262 ק"מ. מצאתי אפוא שהוכחו רק הנזקים שאינם מוכחשים לפגוש ולפנס, ואני מקבל את התביעה בגינם ודוחה את התביעה בין נזקים אחרים. בנסיבות אלו אינני מקבל גם את התביעה בגין ירידת ערך הנובעת מפגיעות בפח ובתא-המטען שלא הוכחו. בהסתמך על החשבוניות שצורפו, אני מעמיד את הנזק המוכח על סך של 1,402 ₪, הכולל את מחיר החלפים בתוספת עבודות החשמל, רבע מסך עבודות הפחחות (על דרך האומדנא) ושכר השמאי.

סוף דבר: הנתבע ישלם לתובעות סך של 1,402 ₪ כשסכום זה יישא הפרשי הצמדה מיום 8/11/2007 ועד ליום התשלום בפועל. בנסיבות העניין, הואיל והנתבע היה מוכן לשאת בתיקון בסך 800 ₪, והואיל ולא הוצגו מכתבי דרישה עובר לתביעה והנתבע עצמו טוען כי לא קיבל דרישות שכאלו, אין מקום לחייבו בהוצאות, לרבות שכ"ט עו"ד והאגרה.

ניתן היום, י"ב תמוז תש"ע, 24 יוני 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ