תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
10536-12-10
12/06/2012
|
בפני השופט:
רונן אילן
|
- נגד - |
התובע:
איטומית בע"מ
|
הנתבע:
אופיצי בע"מ
|
|
החלטה
בדיון אשר התקיים בפני היום הגיעו הצדדים להסכמה בדבר מינוי מומחה לבחינת המחלוקות שנתגלעו בין הצדדים, מחלוקות המתמקדות בעבודות איטום אשר בצעה התובעת במרכז הילד, בבית החולים קפלן ברחובות (להלן: "הפרויקט").
לנוכח ההסכמה האמורה, אני מורה כדלהלן:
אני ממנה את המהנדס עמי בוך (רח' הרב אשי 3, ת"א, טל' 03-6155900) כמומחה מטעם בית המשפט בתיק זה.
חוות דעתו של המומחה תתייחס לשתי אלו:
היקף העבודות שבצעה התובעת - המומחה יבחן את טענות התובעת ביחס להיקף העבודות אשר בוצעו על ידה במסגרת הפרויקט ונוכח טענות הנתבעת כי חישובי הכמויות של התובעת שגויים, כי התובעת טוענת לביצוע עבודות שלא בצעה וכי התובעת טוענת לביצוע עבודות חריגות אשר לא אושרו על ידי המזמין (שירותי בריאות כללית מרכז רפואי קפלן).
הליקויים בעבודות שבצעה התובעת – המומחה יבחן את טענות הנתבעת לליקויים שונים בעבודות האיטום, לרבות טענות התובעת לתיקון הליקויים שנתגלו וטענות הנתבעת לנזקים שנגרמו לה עקב אי תיקון הליקויים.
ככל שימצא המומחה ליקויים אשר חייבת התובעת לתקן, יקבע המומחה לצד כל ליקוי שכזה את הסכום בו יש לחייב את התובעת למקרה שלא יתוקן הליקוי.
ב"כ הצדדים יעבירו למומחה מיידית את כתבי הטענות. פגישה בנוכחות הצדדים תיקבע בתוך 14 יום. חוות דעת המומחה תינתן בתוך 45 יום ממועד הפגישה.
בטרם יחל המומחה בהכנת חוות דעתו, יעביר המומחה לב"כ הצדדים הצעה בכתב בה יפורט שכר הטרחה הנדרש ואשר יחולק לשלושה רכיבים אלו: שכר הטרחה עבור הכנת חוות הדעת הראשונה, שכר הטרחה עבור חוות הדעת משלימה (ככל שתידרש לשם בדיקת תיקון הליקויים על ידי התובעת), שכר הטרחה עבור התייצבות לדיון בבית המשפט (ככל שתידרש). היה ומי מהצדדים יבקש לטעון כנגד שכר הטרחה המבוקש, תוגש על ידו לבית המשפט בקשה מנומקת בתוך 7 ימים ממועד קבלת הצעת המומחה. בהיעדר בקשה שכזו בפרק זמן זה ייחשב הדבר כהסכמה לשכר המבוקש והתחייבות של כל צד לשאת במחציתו.
לאחר קבלת חוות דעת המומחה יודיעו הצדדים את עמדתם לגבי המשך ההתדיינות והדיון יקבע על יסוד הודעה זו, כאשר בשלב זה נקבע קדם משפט נוסף.
קדם משפט נוסף נקבע ליום 31.12.12, בשעה 10:00.
ניתנה היום, כ"ב סיון תשע"ב, 12 יוני 2012, בהעדר הצדדים.