- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אגודת הכורמים נ' קנדיל
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
172108-09
31.7.2011 |
|
בפני : פנינה פליגלמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אגודת הכורמים |
: אברהם קנדיל |
| פסק-דין | |
פסק דין
מבוא:
בפני תביעה של אגודת הכורמים בע"מ (להלן: "התובעת") אשר הינה אגודה שיתופית העוסקת בייצור ושיווק משקאות ויינות, וידועה בשמה המסחרי "יקבי כרמל".
בתביעה זו עותרת התובעת לחייב את קנדיל אברהם (להלן:"הנתבע) בעל עסק "קנדיל שיווק", לשלם לה סך של 2,692 ₪ ונכון למועד הגשת התביעה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית עומד סכום התביעה על סך 3,095 ₪.
נטען בתביעה כי בין הצדדים היו קשרי מסחר במסגרתם רכש הנתבע משקאות, עוד נטען כי בגין חשבונית 3411799 ע"ס 2,692 ש"ח הנתבע קיבל סחורה אך לא שילם עבורה.
הנתבע לא הכחיש קיומם של יחסי מסחר בין הצדדים לאורך שנים ואף ציין כי אכן קיבל את הסחורה כפי שמצוין בחשבונית אך לדבריו, במועד קבלת הסחורה העביר לנהג התובעת סך של 2,692 ₪ במזומן כפי שנדרש.
המחלוקת:
טענת ההגנה של הנתבע באה בגדר דוקטרינת הודאה והדחה לפיה נטל השכנוע עובר לכתפיו. זאת מכח תקנה 159 לתקנות סדר הדין האזרחי אשר קובעת "הודה הנתבע בעובדות שטען להן התובע וטוען כי על פי דין, או מחמת עובדות שטען להן הנתבע, אין התובע זכאי לסעד המבוקש — יהיה הנתבע הפותח, וסדר הטיעון יהיה בהיפוך לסדר האמור בתקנה 158".
מאחר ואין מחלוקת כי הנתבע קיבל את הסחורה, הדיון יצטמצם לשאלת התשלום בלבד, קרי, האם הנתבע שילם בעבור הסחורה שקיבל?
הראיות:
מטעם התביעה העידו בפני:
עת/1 - יואב עמוס – מתצהירו עולה כי במועד הרלוונטי לתביעה שמש כנהג אצל התובעת וכי הוא זה שסיפק ביום 29.8.07 סחורה לנתבע אשר כנגדה העביר חשבונית מס, עליה לא ניתן תשלום במקום. עוד ציין, כי העתק חשבונית המס אשר העביר בחזרה לתובעת נושאת את חתימתו של הנתבע בלבד, כאשר צירוף המילים "שולם במזומן" אינו מופיע בה. עוד הוסיף כי מעיון בחשבונית המס אשר נמסרה לנתבע ועליה הופיעו צמד המילים "שולם במזומן" לא נכתבו על ידו. בעדותו בפניי מסר כי מספק סחורה לנתבע משנת 1998 וכי ב-2006 ניתנה הנחייה חדשה כי חל איסור קבלת כסף מזומן מאחר ולנהגים אין קבלות. בניגוד לתצהירו אמר כי אינו זוכר אם הוא היה נהג אשר סיפק את הסחורה ביום המדובר, אך הסבירות נמוכה.
עת/2 - רן כהן – משמש כחשב בשירות התובעת. לדבריו, מעולם לא היו בעיות תשלום עם הנתבע פרט לתביעה דנן.
מטעם ההגנה העיד הנתבע בעצמו:
עה/1 - הנתבע, אברהם קינדל – העיד בפני ואף ציין בבקשתו להתגונן כי יחסי המסחר עם התובעת נמשך כ-20 שנה. כמו כן סיפר על דרך התנהלותו מול החברה, ואצטט (עמ' 6 שורה 9 ואילך לפרוטוקול הדיון 23.6.11 ובהתאמה ס' 5 לבקשת רשות להתגונן): " אם אני מקבל סחורה אני חותם על חשבונית המס. אם אני לא משלם אני רושם לא שולם ואם אני משלם אני מחתים את הנהג או את העוזר שלו. את מי שמקבל את הכסף...מחתים את הנהג תמיד. יש לנהג שלושה עוזרים באוטו. מי שקיבל את הכסף באותו רגע אני מחתים אותו בחתימת ידו".
עוד סיפר כי (עמ' 6 שורה 7 לפרוטוקול הדיון 23.6.11) "אף פעם לא קיבלתי קבלות במשך 20 שנה...".
עוד ציין (עמ' 7 שורה 8 ובהתאמה ס' 7 לבקשת רשות להתגונן): "הנהג שהגיע לביהמ"ש הוא הנהג הקבוע שלי ואני מכיר אותו היטב. זה לא הנהג שהיה באותו היום".
הנתבע הציג בפניי מספר חשבוניות מקור כולל חשבונית מקור נשוא תביעה זו, מהן ניתן ללמוד כי הנתבע רשם בכתב ידו ששולם ובהתאמה הציג רצף של חשבוניות המצביע כי נהג לשלם במזומן לנהגים.
בסיכומיו תהה מדוע התובעת לא הביאה לעדות את עוזרי הנהג שמא אולי הם שנטלו את התשלום.
דיון ומסקנה :
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
