בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע
|
7326-01-11
06/02/2011
|
בפני השופט:
אלון אופיר
|
- נגד - |
התובע:
תמיר אבקסיס
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
|
החלטה
בפני בקשה להחזרת תפוס. המבקש עותר להשיב לו טרקטורון מסוג בומברדיה קנדה מס' רישוי 85-428-67 (להלן: "הטרקטורון"), שנתפס על ידי המשיבה.
עיון בתיק החקירה אשר הוגש לבית המשפט, מעלה כי משטרת ישראל תפסה את הטרקטורון המצוי בבעלותו של המבקש וזאת לאחר שנתפס מבצע עבירות לכאורה תוך כדי נהיגה בו. אציין כי טרם הוגש לבית המשפט כתב האישום בעניינו של המבקש והעבירות אותן מתכוונת התביעה לייחס למבקש בהתאם לטיוטת כתב האישום שבפני הן:
נהיגה בטרקטורון בכביש שלא לשם חצייתו.
נהיגה ללא פוליסת ביטוח.
נהיגה בטרקטורון ללא קשת התהפכות.
נהיגה בטרקטורון ללא קסדות מגן.
נהיגה ברכב ללא לוחיות זיהוי.
תפיסת הטרקטורון בוצעה ביום 17/12/10, בעקבות פעילות של יחידת ימ"ר את"ן לאכיפת תופעת נהיגת טרקטרונים באופן אשר יוצר סכנה לתושבי האזור.
במעמד התפיסה, קיבל המבקש לידיו הודעה על איסור שימוש בטרקטורון ובה רשימת ליקויים אשר נמצאו בטרקטורון וכן בוטל רשיון הרכב שלו.
כמו כן, בזכ"ד שערך פקד ראמי קאסם, מיום 17/12/10, ציין הנ"ל כי הטרקטורון נתפס כמוצג בתיק החקירה.
בבקשה זו עתר המבקש להחזרת הטרקטורון לחזקתו, כאשר במסגרת בקשתו העלה מספר טענות:
הטרקטורון מודל 2009 חדש ותקין ואינו מסכן חיי אדם.
המבקש עומד לפני קביעת חתונה וברצונו למכור את הטרקטורון לצורך מימוש החתונה. מה עוד, שערכו הכספי של הטרקטורון יורד בצורה דרסטית עקב תפיסתו, היות שהטרקטורון נרקב, מתכלה ומחליד עת מצוי הוא בידי המשטרה ללא טיפול, מה שגורם לנזק כספי גדול.
אין סיבה ממשית להחזקת הטרקטורון ביד המשטרה והוא מתועד ומצולם על ידם לצורך ההליך המשפטי.
לחילופין, הציע המבקש לשחרר את הטרקטורון בכפוף לחתימה על ערבות והבטחה להסרת הליקויים, לפני מכירת הטרקטורון.
ב"כ המשיבה בתגובתה, התנגדה לבקשה והפנתה לפסיקת בית המשפט המחוזי ב"ש בבש 22261/09 ו-22262/09 אלי רבוח וצחי אוחנה נגד מ"י, שם כב' השופט שפסר התייחס למצב בו שחרור התפוס התבצע תוך הצבת תנאים מגבילים קשים לשחרור .
המדינה סבורה כי הטרקטורון צריך לשמש כמוצג משפטי בתיקו העתידי של המבקש ומבקשת לדחות הבקשה.
המסגרת הנורמטיבית