ת"א
בית משפט השלום קריית גת
|
41538-10-12
25/08/2013
|
בפני השופט:
אבישי זבולון
|
- נגד - |
התובע:
נמר אבו עמאר
|
הנתבע:
1. סאמר אבו עמאר 2. כלל חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
זוהי החלטה בבקשת התובע למינוי מומחים רפואיים, לצורך מתן חוות דעת רפואית בשאלת הנכות הרפואית.
התובע הגיש תביעתו לפיצויים בגין פגיעתו בתאונת דרכים שאירעה לטענתו ביום 22/8/11.
התובע ביקש למנות מומחים רפואיים בתחום האורתופדיה, הפלסטיקה, הפסיכיאטריה והנוירולוגיה. לטענתו, הוא סובל עקב התאונה מסימפטומים שונים כאמור במסמכים הרפואיים אשר צורפו לבקשה.
הנתבעת הסכימה למינוי מומחה בתחום האורתופדיה, תוך השתת שכ"ט המומחה על התובע והתנגדה למינוי המומחים הנוספים. לטענתה, אין במסמכים הרפואיים ראשית ראיה לקיומה של נכות בתחומים הנ"ל כתוצאה מהתאונה.
לאור האמור עד כה ולאחר שעיינתי בבקשה, בתגובת הנתבעת, בכתב התביעה על נספחיו ובמסמכים הרפואיים שצורפו לבקשה, הגעתי למסקנה כי נמצאה ראשית ראיה לקיומה של נכות בתחום האורטופדיה בלבד וסבורני כי יש להיעתר לבקשה לקבל חוות דעת לקביעת הנכות הרפואית בתחום זה. באשר למינוי מומחה בתחום הפלסטיקה, מצאתי מקום לקבוע כי המומחה בתחום האורתופדיה יחווה דעתו בשאלת הצורך במינוי בתחום זה.
מעיון במסמכים הרפואיים שצורפו לבקשה, לא נמצאה ראשית ראיה או רצף טיפולי למינוי מומחים בתחום הנוירולוגיה והפסיכיאטריה ולפיכך הבקשה נדחית בשלב זה.
לפיכך אני מורה על מינויו של :
פרופ' רמי מושיוב מבית החולים הדסה עין כרם בירושלים טל': 02-6776342 כמומחה רפואי מטעם בית משפט בתחום האורטופדיה.
המומחים יקבעו ממצאים לגבי מצבו הרפואי של התובע בעקבות האירוע מיום 22/8/11 ובמיוחד יתייחסו ל :
א. האם לוקה התובע כיום בנכות, ואם כן, לאיזה תקופה ומה שיעור הנכות.
ב. המומחים יתייחסו לקשר שבין האירוע לבין מצב התובע נכון להיום.
ג. האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן-מהם סוגי
הטיפולים ומהי העלות המשוערת של טיפולים אלה לפי המחירים הנכונים להיום.
ד. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד.
ה. המומחה יחווה דעתו בשאלת הצורך במינוי מומחה בתחום הפלסטיקה.
בעלי הדין רשאים להעביר למומחים כל מסמך רפואי שבידיהם, למעט חוות דעת מומחים. המומחים יציינו בחוות הדעת אלו מסמכים היו בפניהם לצורך מתן חוות הדעת.
בדיקת התובע וכן מתן חוות הדעת יתבצעו רק לאחר המצאת המסמכים הרפואיים.
בשלב זה תשא הנתבעת בשכרו של המומחה וזה יילקח בחשבון הסכומים שיפסקו. שכרו של המומחה לא יעלה על 4,500 ₪ בתוספת מע"מ והוא ישולם ע"י הנתבעת ישירות על פי חשבונית שתומצא על ידי המומחה.