תא"מ
בית משפט השלום ירושלים
|
23841-04-10
21/09/2010
|
בפני השופט:
ראובן שמיע
|
- נגד - |
התובע:
אימאן מחמד אבו עומר
|
הנתבע:
1. סיני סוכנות לביטוח בע"מ 2. הירשביל יחזקאל 3. שומרה חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
לפני תביעה כספית במסגרתה מבקש התובע לחייב את הנתבעים בסכום של 13,000 ₪.
עפ"י כתב התביעה, ביום 4.7.08 אירעה תאונת דרכים בין הרכב הנפגע לרכב הפוגע וזאת באשמתו הבלעדית של הנתבע מס' 2. התאונה אירעה באזור ירושלים, עת שהיה הרכב הנפגע נוסע ברמזור ירוק. לפתע, הגיע הרכב הפוגע במהירות מופרזת אשר היה נוסע ברמזור אדום והתנגש בצידו הקדמי השמאלי של הרכב הנפגע.
עפ"י כתב ההגנה הנתבע 2 נסע ישר בצומת, בהתאם להוראת אור ירוק ברמזור שבדרכו. התובעת שהגיעה מהכיוון הנגדי נסעה בניגוד להוראת אור אדום שבדרכה, תוך פניה שמאלה, פגעה ברכבה הנתבעים וגרמה לתאונה.
בנוסף, על פי דו"ח בוחן תנועה לפיו מיד לאחר שמסתיים מופע האור הירוק בצומת לתובע, מתחיל מופע האור הירוק לרכב הנתבעים,הרי שהסבירות שהתובע נסע באור אדום גבוהה יותר מהאפשרות ההפוכה.
ביום 15/9/10 הודיעו הצדדים לבית המשפט כי הגיעו להסכמה לפיה בית המשפט ייתן את פסיקתו לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט (נוסח משולב) התשמ"ד 1984, על דרך הפשרה וללא צורך בהנמקה, לאחר שמיעה של הנהגים ושל שני עדים מטעם התובעת. ביהמ"ש התבקש ליתן להסכמה זו תוקף של החלטה.
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים ועיינתי בכל החומר אשר הוגש לביהמ"ש, הנני מורה לנתבעת 3 לשלם לתובע סך 5,000 ₪ כסכום כולל לחיסול התביעה.
ניתן היום, י"ג תשרי תשע"א, 21 ספטמבר 2010, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת