אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אבו עדרה ואח' נ' רשות הפיתוח ע"י פרקליטות המדינה

אבו עדרה ואח' נ' רשות הפיתוח ע"י פרקליטות המדינה

תאריך פרסום : 09/10/2011 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום נתניה
3020-08
05/10/2011
בפני השופט:
הדס עובדיה

- נגד -
התובע:
1. הניה אבו עדרה
2. גיסר אבו עדרה
3. זיאד אבו עדרה
4. ג'מילה אבו עדרה
5. מוחמד אבו עדרה

הנתבע:
רשות הפיתוח ע"י עו"ד לרון מ פרקליטות מחוז תל – אביב (אזרחי)
פסק-דין

פסק דין

הסעדים הנתבעים

התובעים עותרים בתביעתם למתן פסק דין המצהיר כי זכויותיהם במקרקעין הידועים כגוש 3665 חלקה 42 בקרית משה ברחובות (להלן: "המקרקעין") הן זכויות עצמאיות ונפרדות מזכויות אב המשפחה מר סלמן אבו עדרה.

בנוסף מבקשים התובעים כי יוצהר שפסק הדין החלוט לפינוי המקרקעין שניתן בעניינו של מר אבו עדרה אינו חל עליהם, וכי יינתן צו מניעה קבוע האוסר על רשות הפיתוח לפנותם מהמקרקעין.

סעד נוסף המבוקש בתובענה הוא סעד הצהרתי על פיו יוצהר שהציוד והריהוט שבמקרקעין הם בבעלות התובעים ולא בבעלות מר אבו עדרה.

העובדות בתמצית

הצדדים

רשות הפיתוח היא הבעלים הרשום של המקרקעין. (ראה העתק רישום מפנקס הזכויות אשר צורף כחלק מנספחי כתב ההגנה).

התובעת מספר 1 היא גרושת מר אבו עדרה, משנת 1995. התובעים 2 – 5 הם ילדים מילדיהם המשותפים של התובעת מספר 1 ומר אבו עדרה. יצוין כי למר אבו עדרה ולתובעת מספר 1 ילדים משותפים נוספים אשר לא הצטרפו כצד לתביעה.

תביעת הפינוי בבית משפט השלום ברחובות

ביום 31.8.1997 הגישה רשות הפיתוח כנגד מר סלמן אבו עדרה כתב תביעה בסדר דין מקוצר לסילוק ידו מן המקרקעין. התביעה הוגשה בבית משפט השלום ברחובות.(ראה: כתב התביעה בת.א 3763/97 שצורף כנספח א' לכתב הגנת רשות הפיתוח). (להלן: "תביעת הפינוי").

שטח המקרקעין שפינויים נדרש בתביעת הפינוי הוא 2.62 דונם, מהם ב 1.65 מצויים מבנים שונים, לרבות רפת, מיכל תערובת, ופחות ו 0.97 דונם מעובדים עיבודים חקלאיים שונים, זאת כמפורט בתרשים שצורף לתביעת הפינוי. טענת התובעים בהקשר זה לפיה המקרקעין נשוא התביעה הם בשטח כ 64 דונם נסתרת בכתב התביעה והתרשים שצורף לתביעת הפינוי, מהם עולה כי מדובר בשטח בגודל 2.62 דונם. כך גם נפסק על ידי בית המשפט המחוזי שדן בעניין.

בכתב התביעה שהוגש על ידי רשות הפיתוח התבקש הסעד כמפורט להלן:

"לפנות עם כל הפועלים בשמו מטעמו וברשותו את המקרקעין ולהחזירם לתובעת כשהם ריקים ופנויים מכל אדם וחפץ". (ראה סעיף 11.1 לכתב תביעת רשות הפיתוח).

בכתב התביעה נטען על ידי רשות הפיתוח כי מר אבו עדרה מחזיק במקרקעין ללא זכות שבדין, ללא אישור רשות הפיתוח, בניגוד להסכמתה, ומבלי לשלם תמורה כלשהי עבור ניצולו את המקרקעין.

משנדחו טענות ההגנה של מר אבו עדרה ובכללן הטענה לפיה הוא ובני משפחתו מתגוררים במקרקעין משנת 1962 וכי הוא דייר מוגן במקרקעין, כי לו רשות בלתי הדירה במקרקעין, ולפיכך לא ניתן ולא צודק לפנותו מהם; התקבלה התביעה.

כבוד השופט ברק הורה בפסק הדין כדלקמן:

"סוף דבר, לאור האמור לעיל, אני קובע כי זכותה של התובעת לבטל את הרשות ואני מחייב את הנתבע לפנות ו/או לסלק ידו מן המקרקעין – נשוא התביעה – ולהחזירם לתובע כשהם פנויים כל אדם וחפץ."

בפסק הדין נקבע כי מותר למר אבו עדרה להגיש תביעה לתשלום פיצויים בגין השקעותיו במקרקעין.

פסק הדין בתביעת הפינוי ניתן עוד ביום 18.10.1999 לפני כ 12 שנים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ