- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אבו גוידר נ' כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום ואח'
|
פש"ר בית המשפט המחוזי באר שבע |
15497-10-11
30.12.2013 |
|
בפני : יעקב פרסקי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ראיד אבו גוידר |
: 1. כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום 2. עופר שפירא (מנהל מיוחד) |
| החלטה | |
החלטה
צו כינוס ניתן לחייב ביום 09.10.11, במסגרתו הושת על החייב צו תשלומים בסך של 500 ₪ לחודש.
ביום 06.06.12 התקיים דיון בבקשת החייב להכרזתו כפושט רגל. בדיון הוחלט כי "לאור העובדה שהחייב לא התמיד במהלך התקופה שמאז צו הכינוס להגיש דו"חותיו ולשלם תשלומיו במועד", לא יוכרז החייב כפושט רגל. המנהל המיוחד התבקש להודיע לבית המשפט, תוך 6 חודשים עמדתו הרלוונטית לעניין הכרזת החייב.
ביום 11.06.13 הוגשה לעיונו של בית המשפט תגובת המנהל המיוחד לבקשת החייב לניהול חשבון בנק ולהסרת הגבלות. תגובת המנהל המיוחד לעיל, העלתה כי החייב צבר חוב פיגורים. בית המשפט בהחלטתו, עוד מאותו יום, העניק לחייב ארכה להסרת מחדליו.
בית המשפט בהחלטה נוספת מיום 17.08.13 הורה לחייב להגיש את אישור הכונ"ר בתמיכה להסרת מחדליו.
בית המשפט, בהחלטתו מיום 14.11.13, הורה למנהל המיוחד להגיש דו"ח מעודכן בהמשך להחלטה מיום 06.06.12. בהחלטה לעיל, הבהיר בית המשפט לחייב כי ככל ולא פעל להסרת מחדליו, הליכי פשיטת הרגל בעניינו יבוטלו, ללא כל הודעה נוספת.
ביום 18.12.13 הוגש לעיונו של בית המשפט דו"ח משלים מטעם המנהל המיוחד. מן הדו"ח עולה, כי החייב צבר חוב פיגורים בקופת פשיטת הרגל בסך 4,000 ₪ אשר מהווים 8 תשלומים.
החייב המציא לידי המנהל המיוחד דו"ח חודשיים עד 03/13 כולל, מאז החייב לא מגיש דו"חות.
מובהר בזאת, הדו"חות החודשיים אודות הכנסותיו והוצאותיו של החייב משמשים ככלי פיקוח בידי בית המשפט של חדלות פרעון על התנהלותו הכלכלית של החייב וזכאותו לחסות תחת הגנת הפקודה.
הליכי פשיטת הרגל מקנים לחייב הזדמנות לשקם את חייו, במסגרתם נהנה החייב מפריסת חובותיו ומכך שנושיו מנועים מלהתדפק על דלתות ביתו השכם וערב ולנקוט נגדו בהליכי גבייה. יחד עם זאת שומה על החייב המבקש לחסות תחת הליכי פשיטת הרגל לעמוד בתנאי צו הכינוס. החייב בעניינו לא טרח לעשות כן. התנהגותו של החייב עולה לכדי זלזול בוטה ומופגן בהליך המשפטי, כמו גם בנושיו, עד כדי הכרח בהוצאתו מהליכי פשיטת הרגל.
אשר על כן, הריני להורות כדלקמן:
צו כינוס הנכסים ועיכוב ההליכים שניתנו ביום 09.10.11 להגנתו של החייב – בטלים.
בקשת החייב להכריז עליו כפושט רגל – נדחית.
צו עיכוב היציאה מן הארץ נגד החייב יבוטל בתוך 60 יום, על-מנת לאפשר לנושים לפעול להשגת צו כאמור בהליכים הפרטניים.
שכרו של הנאמן ישולם לפי תקנות 8(א) ו- 15(ה) לתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם), התשמ"א – 1981. כן זכאי הכונס הרשמי לשכר השגחה.
הכונס הרשמי ו/או בעל התפקיד יחלקו את יתרת הכספים לנושים שתביעותיהם אושרו, בהתאם לסדרי הקדימה שבדין. ככל ולא נבדקו תביעות החוב, יועברו הכספים ללשכת ההוצאה לפועל.
כל סכום נוסף שיתקבל בחשבון פשיטת הרגל של החייב בשל הפרשי ריבית, ייזקף כשכר טרחת המנהל המיוחד.
עו"ד שפירא, משוחרר מתפקידו ככונס לנכסי החייב.
ניתנה היום, כ"ז טבת תשע"ד, 30 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
