אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ימשיך לשלם לאשתו מזונות אפילו שהיא יצאה לעבוד

ימשיך לשלם לאשתו מזונות אפילו שהיא יצאה לעבוד

מאת: עו"ד נורית פיש | תאריך פרסום : 17/06/2018 08:29:00 | גרסת הדפסה

עו"ד משפחה, ימשיך לשלם לאשתו מזונות אפילו שהיא יצאה לעבודעו"ד נורית פיש (צילום: אירן שקלר) [תמונת אילוסטרציה חיצונית: djedzura.123RF]

הבעל עזב את אשתו והביא ילד עם אחרת. דרישתו לבטל את המזונות שנפסקו לה לפני כ-3 שנים נדחתה. הדיינים קבעו כי האישה נאלצה לצאת לעבוד במשק בית משום שהוא חדל לפרנס – ולכן עדיין יש לה זכאות מלאה למזונות.

בעל שחויב לשלם לאשתו מזונות של 1,000 שקל בחודש עקב סירובו לשלום בית ביקש לבטל את התשלום בטענה שהיא משתכרת יפה מעבודות ניקיון ויכולה לפרנס את עצמה. הרכב של שלושה דיינים בבית הדין הרבני ברחובות דחה לאחרונה את בקשתו וקבע כי האישה נאלצה לצאת לעבוד ב"עבודות דחק" רק משום שהבעל עזב את הבית והפסיק לפרנס אותה, ולכן לפי ההלכה הוא לא פטור מחובתו לזון אותה.

הבעל עזב את הבית לפני כ-4 שנים, לאחר שנולד לו ילד מאישה אחרת. למרות זאת האישה תבעה ממנו שלום בית אך הוא דרש מבית הדין לחייב אותה להתגרש בטענה שהיא מסרבת לקיים עמו יחסי אישות.  

בתום דיון ארוך שהתקיים בבית הדין ב-2015 קבעו הדיינים שאין סיבה לחייב את האישה להתגרש. טענת הבעל נגד אשתו נדחתה לנוכח בגידתו והסבריה של האישה כי היא שומרת נידה וזמן הטהרה החודשי שלה קצר – רק כשבוע ימים.

בעקבות זאת נקבע כי האישה אינה מורדת ולכן, כל עוד הבעל מסרב לשלום בית הוא חייב להמשיך לזון אותה ולתת לה קורת גג.

הבעל חויב לפיכך לשלם לאשתו מזונות של 1,000 שקל והוצא לאישה "צו מדור ספציפי" המאפשר לה להמשיך לגור לבדה בדירה המשותפת. כמו כן חויב הבעל לשלם את הלוואת המשכנתה על הדירה (2,300 שקל בחודש).

יצטרך לשלם כתובה ופיצוי

לאחרונה הגישה הבעל בקשה לביטול המזונות והצו בטענה שאשתו מרוויחה "סכומי כסף גדולים" מעבודות משק בית – ויכולה לפרנס את עצמה. טענתו הסתמכה על הלכה בשם "צאו מעשי ידיה במזונותיה" - כלומר, שהשכר שלה מכסה את מזונותיה.

אב בית הדין הרב נחום שמואל גורטלר הבהיר לבעל כי אין שום עילה הלכתית לפטור אותו מתשלום המזונות, שכן הסיבה היחידה שהאישה נאלצה לצאת "לעבוד עבודות דחק" היא משום שעזב את הבית והפסיק לפרנס אותה.

הדיינים יהודה שחור וציון אשכנזי הוסיפו כי "אם הבעל היה מציע לשלם לאישה סכום כסף ראוי עבור כתובה ופיצוי, היה בית הדין משתדל להביא את הצדדים להסכם גירושין ומסדר גט... אבל הבעל לא הציע דבר והוא מבקש לגרש את האישה בלי כתובה ופיצוי – דבר שאין לעשותו בנתונים דלעיל".

בסופו של דבר הדיינים קבעו כי מאחר שבני הזוג פרודים כבר זמן רב ואין סיכוי לשלום בית, השלב הבא בתיק יהיה לקבוע את סכום הכתובה והפיצוי שישלם הבעל לאישה ולאחר מכן להורות על גירושים. עד אז ימשיך הבעל לשלם לאשתו את המזונות והיא תוסיף להתגורר בדירה המשותפת. לצורך קביעת הפיצוי הורו הדיינים לצדדים להגיש תצהירי רכוש בתוך 15 יום.

עו"ד נורית פיש עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ