אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פינוי וסילוק יד של בר רשות

פינוי וסילוק יד של בר רשות

תאריך פרסום : 06/03/2012 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה נצרת
4821-07
19/02/2012
בפני השופט:
אסף זגורי

- נגד -
התובע:
ס.ע.ז.
עו"ד וג'יה קאסם
הנתבע:
ע.ע.ז
עו"ד דן שפריר
פסק-דין

פתח דבר :

משולש יחסים בין סב, אב ונכד. הסב מעניק רשות מגורים לבנו על מקרקעיו הבלתי מוסדרים. כעבור כמעט 3 עשורים מבקש הסב להעביר הזכויות בדירה בה מתגורר האב במטרה שזה יסלקו משם ויוכל לקבל את הדירה. האב טוען לרשות בלתי הדירה ובעוד ההליך מתקיים הולך הסב לעולמו.

היש להיענות לתביעת הנכד לסלק את אביו מהדירה?

א.        הרקע העובדתי :

1.         המנוח ע.א.ח.ז (להלן : " הסב") היה בחייו הבעלים של מלוא הזכויות במקרקעין הידועים כגוש 20012 חלקה 46 (מגרש 29) בכפר *** בגודל של 565 מ"ר  (להלן : " המקרקעין"). מדובר על מקרקעין לא מוסדרים הרשומים במינהל מקרקעי ישראל. על המקרקעין הוקם בשנות ה-80 מבנה בן 3 קומות (קומת קרקע ועוד שתי קומות מעליה). בקומת הקרקע (להלן : " הדירה") מתגורר הנתבע וזאת לפחות מאז 1985 ועד הלום, כאשר יחד עמו מתגוררים אשתו הנוכחית וילדיו.

2.         התובע, מר ס.ז. הינו נכדו של הסב ובנו של הנתבע מר ע.ז. (להלן בהתאמה : " הנכד" ו" האב").

3.         מקור הסכסוך בין הנכד לאביו נובע מנטישתו על ידי הוריו, סמוך לאחר לידתו. הסב לקח את הנכד תחת חסותו, גידלו מאז ינקות, גר עמו ודאג לכל מחסורו.

4.         אין מחלוקת, כי מגורי האב בדירה ובמקרקעין הינם פרי רשות שניתנה לו במקור על ידי הסב (במפורש וללא תמורה).

5.         ביום 5/4/2006 נערך הסכם בכתב הנושא עמוד אחד בין הסב לבין התובע ובמסגרתו נעשה ניסיון להעביר הזכויות בדירה לבעלות הנכד (להלן " הסכם המתנה").

במבוא להסכם נרשם:

" והמעביר חפץ להעביר למקבל את הדירה הנמצאת בקומת הקרקע ששטחה מהווה 200 מ"ר המהווה 35% משטח המגרש".

            ובסעיף 2 להסכם נרשם:

" המעביר מעביר בזאת למקבל את דירת המגורים הנמצאת בקומת הקרקע ומהווה 35% משטח המגרש שהם 200 מ"ר"

6.         ההסכם דווח לרשויות המס ולמינהל מקרקעי ישראל והמינהל העביר על פי ההסכם 35% מהמקרקעין לבעלות הבן וזאת ביום 15/5/2006.

ב.         עיקר טענות הצדדים:

7.         ביום 27/11/2007 הגיש הנכד תביעה כנגד אביו ובה עתר להורות על פינויו מהדירה ועל חיובו בתשלום דמי שכירות ראויים.

8.         בכתב התביעה טען הנכד, כי אביו מתגורר בדירה מבלי לשלם דמי שכירות, כי הדירה נחוצה לשימושו וכי בהיותו הבעלים החוקי, כאמור, הוא רשאי לדרוש את סילוק ידו מהדירה. הבן הינו בגיר כיום, והוא מתגורר בבית דודו ומעוניין איפוא בסילוק ידו של אביו כדי לעשות בעצמו שימוש בבית.

9.         האב טען, כי קיבל מהסב זכות לבנות את בית מגוריו במקרקעין, כי על יסוד רשות זו הוא בנה את ביתו ושינה מצבו לרעה  (סעיפים 7-8 לכתב ההגנה) וכי יש לו זכות בלתי הדירה להחזיק במקרקעין כל ימיו (סעיף 9 לכתב ההגנה).

10.        כן טען האב, כי לבנו אין זכות קניין במקרקעין או בדירה, שכן הועברו אליו זכויות ביחס לחלק בלתי מסויים במקרקעין (סעיפים 11, 22 לכתב ההגנה). 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ