לפסק הדין בעניין טלי איסקוב ענבר נגד הממונה על חוק עבודת נשים
האם יש להתיר הגשת דואר אלקטרוני ששלחה עובדת שפוטרה ממחשב השייך למעסיקה (לצורך קביעת מועד הפיטורים), או שמא מדובר בהאזנת סתר ובפגיעה בפרטיות?
בית הדין האזורי לעבודה בת"א קבע, כי עובד רשאי לבצע שימוש פרטי בהיקף סביר בתא הדואר האלקטרוני שהועמד לרשותו, וכן זכאי - ככלל - לפרטיות בכל הנוגע לתכתובות אלו. מאידך, למעסיק זכות משלו לפקח על השימוש שנעשה בדואר האלקטרוני לצרכים פרטיים, ע"י בדיקת היקף השימוש ללא כניסה לתוכנן של ההודעות. יש לאפשר את העיון רק כאשר למעסיק אינטרס ספציפי משמעותי המצדיק זאת לפי מבחני המידתיות.
השופטת סיגל דוידוב-מוטולה קבעה, כי בנסיבותיו המיוחדות של המקרה, יש לראות את התובעת כמי שהסכימה לעיון החברה בהודעות הדואר האלקטרוני שהוגשו כראיה. ראשית, החברה הבהירה לעובדים, לרבות התובעת, כי היא עורכת מעת לעת ניטור של תיבות הדואר האלקטרוני המאוחסנות על גבי שרת החברה. בנוסף, ההודעות אינן כוללות מלל פרטי או אישי, אלא העברה טכנית של קו"ח. נקבע, כי הפגיעה בפרטיות, מלבד כך שנעשתה בהסכמה, היא מינימלית, ולא חורגת מהדרוש לצורך השגת המטרה.
לפסק הדין בעניין טלי איסקוב ענבר נגד הממונה על חוק עבודת נשים
למדור עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.