אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> נפגעת בתאונת דרכים? 10 כללי אצבע שיעזרו לך למקסם את הפיצויים

נפגעת בתאונת דרכים? 10 כללי אצבע שיעזרו לך למקסם את הפיצויים

מאת: עו"ד בת-חן טייץ | תאריך פרסום : 11/07/2019 15:41:56 | גרסת הדפסה

עורך דין תאונת דרכים, נפגעת בתאונת דרכים? 10 כללי אצבע שיעזרו לך למקסם את הפיצוייםעו"ד בת-חן טייץ (צילום: דן לוין)

כל אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצוי על נזקיו. ערכנו עבורכם מספר דגשים חשובים שחשוב מאוד להקפיד עליהם לפני הגשת התביעה.  

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי כל אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי כספי על הנזקים הגופנים והנפשיים שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה. כל נפגע זכאי לפיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה גם אם התאונה נגרמה בשל רשלנות או נהיגה פזיזה של הנפגע בעצמו. שאלת האשם אינה רלוונטית – הנפגע זכאי לפיצוי גם אם הוא אחראי לתאונה.

בטור זה נציג דגשים חשובים שיש לשים לב אליהם על מנת למקסם את גובה הפיצוי:

  1. תיעוד התאונה חשוב מאוד לתעד את האירוע, לצלם את הנזק של הרכב, לרשום את פרטי כלי הרכב המעורבים בתאונה, פרטי הנהגים ופוליסת הביטוח, ופרטי העדים לתאונה במידה שיש כאלה. 

  2. תיעוד רפואי בשום פנים ואופן לא להמתין עם קבלת הטיפול הרפואי – גם כאשר מדובר בתאונה קלה. מיד לאחר התאונה על הנפגע לגשת בהקדם למרפאה או למיון בית החולים. במסגרת זו יש להקפיד על תיאור מדויק של נסיבות התאונה, לוודא כי הצוות הרפואי רושם את מלוא הפרטים והתלונות שמסרתם, ואם נפגעתם בדרך למקום העבודה או בחזרה ממקום העבודה חשוב לציין זאת מאחר שרוב הסיכויים שמדובר בתאונת עבודה. מומלץ מאד לקרוא את סיכום הביקור וכל מסמך רפואי אחר שאתם מקבלים מהרופא המטפל, ואם  יש צורך בתיקון לבקש לתקן כבר במקום. אם מפנים אתכם לרופאים מומחים כמובן שעליכם לפעול בהתאם גם אצלם, לוודא שהם רושמים את מלוא תלונותיכם ואת הטיפול הרפואי שקיבלתם. יש לשמור את מלוא התיעוד הרפואי כיוון שהדבר ישמש אתכם בהמשך לצורך קבלת  פיצוי ההולם את מצבכם. 

  3. אישור משטרתי יש צורך בקבלת אישור מהמשטרה על התאונה. לשם כך יש לפנות לתחנת המשטרה ולהודיע על התאונה. באישור המשטרתי יצוינו מלוא הפרטים הידועים על המעורבים בתאונה, לרבות פרטי כלי הרכב, שמות הנהגים, מקום התאונה ופרטי חברות הביטוח. מי שפונה בניידת טיפול נמרץ או אמבולנס טיפול נמרץ, או שאושפז לאחר שפונה באמבולנס רגיל, זכאי למימון מלא מקופת החולים שבה הוא מבוטח. שימו לב: מי שפונה באמבולנס רגיל ולא מופנה לאשפוז אינו זכאי למימון מקופת החולים אלא מחברת הביטוח שיש לה חבות ביטוחית לתאונה. חשוב להדגיש בהקשר זה: בלי אישור משטרה המתעד את פרטי התאונה לא ניתן לקבל פיצוי מחברת הביטוח.

  4. קבלות על הוצאות יש לשמור כל הוצאה שיצאה מכיסכם לצורך מימון הטיפול הרפואי, לרבות קבלות על נסיעות, תרופות ועזרים רפואיים.

  5. בחירת עורך דין והעברת החומר את כל המסמכים שקיבלתם - אישור המשטרה, התיעוד הרפואי המלא והקבלות על ההוצאות - עליכם להעביר לעורך הדין המטפל. חשוב שעורך הדין שבחרתם יהיה בקיא בתחום דיני הנזיקין ותאונות הדרכים, ויש להקפיד לבקש ממנו הסבר מלא על אודות זכויותיכם ועל דרך הפעולה שתינקט לצורך קבלת הפיצוי המלא המגיע לכם.

  6. המתינו עם הגשת התביעה לבית המשפט כדאי מאוד להגיש אותה רק לאחר שהמצב הרפואי התייצב, וזאת כדי שתכלול את מלוא הנזק שנגרם לכם. לתביעה יש לצרף בקשה למינוי מומחים רפואיים בתחומי הפגיעה הרלוונטיים.

  7. השאלה את מי תובעים תלויה בזהות הנפגע – אם הנפגע הוא הנהג של הרכב, עליו לתבוע את חברת ביטוח החובה של הרכב שלו. אם הנפגע הוא נוסע, עליו לתבוע את חברת הביטוח של נהג הרכב בו הוא נסע. אם הנפגע הוא הולך רגל, עליו לתבוע את חברת הביטוח של נהג הרכב הפוגע.

  8. במקרים שאין את מי לתבוע, כמו במקרים של פגע וברח או כאשר לנהגים הפוגעים אין רישיון או ביטוח כחוק, ניתן לתבוע את הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים "קרנית". הקרן עוסקת בפיצוי בגין נזקי גוף בלבד, ומפצה נפגעים שאין בידם לתבוע חברת ביטוח לצורך קבלת פיצויים על הנזק והסבל שנגרמו להם. יש לציין כי לאחר שהקרן משלמת לנפגעי התאונה היא תובעת את הנהגים חסרי הביטוח או הרישיון על הנזקים הכספיים שנגרמו לה כתוצאה מהתשלום לנפגעים. 

  9. במקרים של פגיעות קשות שמונעות מהנפגע לשוב לעבודה למשך תקופה ממושכת, חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מאפשר לו לקבל תשלום "תכוף" מחברת הביטוח. מדובר בתשלום מיידי שנועד לאפשר לו להתקיים בתקופה שבה הוא מושבת וכן לממן טיפולים רפואיים, עזרה סיעודית וכיוצא באלה.

  10. כאשר מדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה ניתן לתבוע דמי פגיעה מביטוח לאומי. במידה שלנפגע נותרה נכות הוא זכאי גם לגמלת נכות מעבודה או למענק חד-פעמי תלוי בגובה הנכות. נכה עבודה שנקבעה לו דרגת נכות בשיעור של 9% - 19.99%- יקבל מענק חד פעמי, ונכה עבודה שנקבעה לו דרגת נכות בשיעור של 20% - 100% - יקבל  קצבה חודשית. חשוב לציין כי סכום הפיצויים שיתקבל מהביטוח הלאומי יקוזז מסכום הפיצויים שיתקבל מחברת הביטוח.

 

  • עו"ד בת חן טייץ מייצגת נפגעי תאונות דרכים בבתי המשפט ובוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי וחברות הביטוח

 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
תבעתם על נזקי גוף? כדי לקבל את הפיצוי כדאי מאד שתאספו ראיות
צילום: "צילום דרכון במשרד הפנים" רח' פל ים 15 חיפה.

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ