אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תביעות ביטוח ונזקי רכוש >> נזקי מים: הנזקים, הסכנות, וההוצאות הכספיות

נזקי מים: הנזקים, הסכנות, וההוצאות הכספיות

מאת: רון בן סימון | תאריך פרסום : 31/10/2022 18:16:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Bekky Bekks on Unsplash

סוכן ביטוח ושמאי רכוש מסביר מה צריך לדעת על הנזקים הנפוצים ביותר לדירה ולרכוש, ואיזה ביטוח כדאי לעשות

בעיות אינסטלציה כמו פיצוצי צנרת או נזילות, הן חלק בלתי נפרד מחיינו. מים עלולים לגרום נזקים כבדים לרכוש באופן ישיר או עקיף. כיסוי ביטוחי מתאים יכול להגן עלינו מנזקים כספיים עצומים.

כל אזרח שרוצה לקבל כיסוי מקיף לרכוש יכול להרחיב את ביטוח הדירה ולקבל כיסוי למבנה ותכולה, שכולל ביטוח נזקי מים. פוליסת נזקי מים מאפשרת לקבל פיצוי כספי עבור אותם נזקים לרכוש שלכם או של אחרים.

סעיף נזקי מים הוא הסעיף שמופעל הכי הרבה פעמים בתביעות מול חברות הביטוח. הכיסוי הביטוחי מזכה בפיצוי עבור החלק מהמבנה שניזוק או הרכוש שניזוק, על פי ערכו במצב חדש.

במקרים רבים נזקי המים מלווים בנזק לשכנים, ולכן חשוב מאוד לרכוש ביטוח נזקי מים שכולל כיסוי לצד שלישי. 

שני מסלולים עיקריים לטיפול בנזקי מים בביטוחי דירה:

  1. תיקונים באמצעות איש מקצוע מטעם חברת הביטוח – בפוליסה מסוג זה תיאלצו לבחור מתוך רשימת החברות או בעלי המקצוע שעובדים עם החברה המבטחת כדי לבצע את התיקון.
  2. תיקונים באמצעות חברה פרטית – פוליסה כזאת מאפשרת ללקוח לבחור חברה מטעמו, ואין חובה להשתמש בחברות מטעם החברה המבטחת. כיסוי זה אומנם יקר יותר, אך במקרים רבים הוא טוב יותר.

תפקידו של שמאי הרכוש

שמאי רכוש הוא בעל מקצוע בתחום הביטוח, המתמחה בהערכת נזקים לרכוש אשר מבוטחים באמצעות חברות הביטוח השונות.

שמאות נזקי רכוש נעזרת לא פעם בבעלי מקצוע שונים העוסקים בשיקום נזקים. שיקום נזקים לרכוש דורש לעיתים קרובות התייעצויות ושיתופי פעולה עם בעלי מקצוע מתחומי האינסטלציה, חשמל, פיזיקה, לוגיסטיקה, טקסטיל, בינוי ושיפוצים, הנדסה אזרחית ועוד.

נזקי המים הנפוצים - והסכנות

נזילות מתחת לריצוף קורות בדרך כלל מבלי שנדע, וישנם מצבים שעובר המון זמן לפני שמבחינים בהן. המים מתחת לריצוף מחלחלים כל הזמן, וכך מתחיל להיווצר הנזק, מכיוון שהמים לכודים מתחת לריצוף ובין הקירות ואין להם לאן לצאת. ללא טיפול מיידי ומהיר, רטיבות הכלואה בחול גורמת לנזקים אדירים, ולכן יש לפעול מהר.

מים כלואים מתחת לרצפות מחלישים את המבנה והיסודות, משום שהם גורמים לברזל להחליד. גם הבטון נהרס והמים מחלחלים דרכו, מה שיכול להוביל לנזק בלתי הפיך של סדקים במבנה.

העובש שמתפתח בעקבות הרטיבות מהווה סכנה בריאותית בלתי הפיכה לדייר הבית, וגורם לתגובות מסרטנות ורעילות. יש עדויות לכך שאנשים ששהו בקרבת עובש לתקופה ארוכה פיתחו אלרגיה.

חול רטוב בעקבות נזילת מים מהצפה או פיצוץ צנרת הוא דבר מסוכן שעלול לגרום להתחשמלות. מתחת לרצפות שלנו עוברות תשתיות מים, ביוב, תקשורת, והמסוכנת בהם היא תשתית החשמל. החשמל אמנם אמור להיות מבודד, אך לא ניתן לדעת מה מצב התשתית והאם הבידוד אכן קיים. לכן, חשוב מאוד לבצע ייבוש חול בהקדם האפשרי.

כאשר יש רטיבות כלואה בחול בין הקירות והרצפות ואין לה לאן לצאת, היא עולה לגובה בתופעה הנקראת "עלייה קפילארית". לפי הספרות המקצועית עלייה קפילארית מגיעה לגובה של עד 90 ס"מ, אולם בפועל חברתנו נתקלה אף בעלייה גבוהה יותר. הרטיבות שעולה לקירות גורמת לנזקקים בלתי הפכים לארונות ולמטבח, ולהתפשטות מהירה יותר של עובש ברחבי הבית.

זכרו, נזקי מים יכולים להיות מכוסים במסגרת פוליסות ביטוח מבנה ותכולה. שמאי רכוש הינו הגורם המקצועי, שתפקידו לאמוד את הנזקים ולקבוע את הפיצוי הכספי המגיע לכם.

ברכישת ביטוח יש להיוועץ עם סוכן ביטוח בעל הסמכה ורישיון מטעם משרד האוצר. בליווי תביעה מול חברת ביטוח חשוב להתייעץ עם שמאי רכוש מקצועי.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש
מה מגיע להורים לילדים על רצף האוטיסטי?
עו"ד סיגל רייך הלל צילום: דניאל בבצ'יק
הקשיש התחיל  לרוץ – נס רפואי או ניסיון שפל של חברת הביטוח?
עו"ד סיגל רייך-הלל, צילום: דניאל בבצ'יק י.
זהירות: תקופת המתנה ממושכת בביטוח סיעודי
עו"ד מאירה זוהר, צילום: ולדימיר בונדרב

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ