אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ייפוי כוח מתמשך >> מי מוסמך לטפל ברכוש שהותירו החטופים והנעדרים?

מי מוסמך לטפל ברכוש שהותירו החטופים והנעדרים?

מאת: עו"ד אורי שבתאי | תאריך פרסום : 24/12/2023 14:02:00 | גרסת הדפסה

עו"ד אורי שבתאי | צילום: גל שבתאי. אילוסטרציה: jordan bebek on Unsplash

נוהל של מס רכוש מאפשר לקרובי משפחה מדרגה ראשונה לטפל ברכבים שנעדרים וחטופים הותירו מאחור. ייפוי כוח מתמשך הוא פתרון טוב יותר

האפוטרופוס הכללי ורשות המיסים פרסמו בחודש שעבר נוהל לטיפול בתביעות מס רכוש – רכבים בבעלות נעדרים וחטופים, אשר קובע כי תביעת פיצויים למס רכוש בגין נזקים שנגרמו לרכבים של חטופים או נעדרים בעוטף עזה, ניתנת להגשה באמצעות קרוב משפחה שלהם מדרגה ראשונה.

לפי הנוהל, ככל שייקבע פיצוי, הוא יועבר לחשבון של החטוף או הנעדר לאחר הצגת אישור ניהול חשבון על שמו. במקרים בהם קיים קושי או מניעה בביצוע הנוהל יופנו בני המשפחה לאפוטרופוס הכללי על מנת שזה יציע לבני המשפחה כלים אפשריים לרבות מינוי בן משפחה או אדם אחר לטובת ניהול כספי הפיצויים עבור החטוף או הנעדר.

הנוהל הזה הוא חריג שכן הוא מאפשר למעשה מינוי של מיופה כוח או אפוטרופוס לחטוף או נעדר מבלי שניתנה הסכמתם לכך. עם זאת, נכון יהיה לומר שלרוב זה כך. כשממנים לאדם אפוטרופוס עקב מצבו הבריאותי או הנפשי השוללים את יכולתו לנהל את ענייניו בעצמו, המינוי נעשה ללא הסכמתו.

לכן הגיע לעולמנו מסמך מיוחד שנקרא ייפוי כוח מתמשך, המאפשר לכל אדם בגיר מעל גיל 18 לבחור בעצמו את מי שינהל את ענייניו ברגע שהוא לא יכול לנהל אותם יותר. המציאות מלמדת כי במקרים רבים האדם שערך את ייפוי הכוח המתמשך בוחר במיופה כוח שאינו בן משפחה מדרגה ראשונה. על כן, ניתן להניח שישנם חטופים או נעדרים שלאו דווקא היו רוצים שקרובי משפחה מדרגה ראשונה ינהלו את תביעתם בהתאם לנוהל, או ימונו להיות האפוטרופוסים שלהם עד אשר ישובו בשלום, בעזרת השם.

אין ספק שהנוהל נועד לסייע למשפחות החטופים והנעדרים, אך יחד עם זאת, במדינתנו מוכת המלחמות ומצבים ביטחוניים לא פשוטים, מומלץ לכל אדם מעל גיל 18 לערוך ייפוי כוח מתמשך ולמנות מיופה כוח אחד או יותר, אשר יסדיר את ענייניו הרכושיים והרפואיים כאשר הוא לא יוכל לנהל אותם בעצמו.

ככל שקיים למי מהחטופים והנעדרים ייפוי כוח מתמשך אשר מגדיר מיופה כוח מטעמו שאינו בן משפחה מדרגה ראשונה, סביר להניח שניתן יהיה להפעיל את המסמך ואותו מיופה כוח הוא זה שינהל את ענייניו של החטוף או הנעדר, ולא בן משפחה מדרגה ראשונה כפי שמגדיר הנוהל.

יש לציין כי לייפוי כוח מתמשך יתרונות נוספים רבים, והוא מקל על התנהלותו של מיופה הכוח בביצוע תפקידו לטיפול בענייניו הרכושיים והרפואיים של הממנה. זאת בניגוד להליך של מינוי אפוטרופוס שהוא מורכב ויקר יותר.

אני מאחל, מקווה ומצפה לימים טובים יותר, מתפלל לחזרת כל החטופים וכמובן להצלחת עם ישראל, ניצחון צה"ל וביטחון כל הלוחמים. אך יחד עם זאת יש להביט למציאות בעיניים, ובמציאות זו מוטב שלכל אדם בגיר במדינת ישראל יהיה ייפוי כוח מתמשך שיאפשר טיפול בענייניו הרכושיים והרפואיים בהתאם לרצונו ובדרך הקלה והפשוטה ביותר.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ייפוי כוח מתמשך באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ייפוי כוח מתמשך
בשגרה ובמלחמה: החשיבות של ייפוי כוח מתמשך
עו"ד אביר ג'יריס (אילוסטרציה: Leon Seibert on Unsplash).
ייפוי כוח מתמשך היום – שקט נפשי בעתיד
עו״ד ריול עדיקה (צילום: שירה הרשקופ)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ