אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תביעות ביטוח ונזקי רכוש >> הרכב נפגע מחוץ למוסך: מי אחראי?

הרכב נפגע מחוץ למוסך: מי אחראי?

מאת: עו"ד רונית כהן | תאריך פרסום : 02/01/2017 15:54:00 | גרסת הדפסה

Dmitry Kalinovsky, 123rtf.com

חברת הביטוח "כלל" שילמה פיצוי למבוטח, שמשאיתו נפגעה לפני שנתיים בזמן שחנתה מחוץ לחניון של מוסך בו טופלה. המבטחת דרשה החזרים מהמוסך בטענה שהתרשל בשמירה על הרכב. כיצד הכריע בית המשפט?

לפני שנתיים נמסרה המשאית לטיפול במוסך באשקלון. עוד באותו יום נציגי המוסך הודיעו לנהג כי המשאית מוכנה והוא יכול לבוא לאסוף אותה. אך מאחר שלא יכול היה להגיע הוסכם שהמשאית תמתין לו בחניון מחוץ למוסך.

לאחר שלושה ימים הגיע הנהג לקחת את המשאית, אך גילה פגיעה קשה בחזית הרכב והמשאית הוכרזה כ"טוטאל לוס". בעקבות זאת חברת הביטוח "כלל" שילמה לו תגמולי ביטוח בסך 73,762 שקל.

בשנת 2014 הגישה כלל תביעה לקבלת החזרים מהמוסך בטענה שהתרשל בשמירה על המשאית. חברת הביטוח טענה שהחניון בו נפגעה המשאית נמצא בשליטת המוסך, שאף גובה כספים עבור החנייה, משכך, יש לראות בו כ"שומר בשכר", שאחראי לנזקים על פי חוק השומרים. לחלופין נטען שהמוסך התרשל כאשר השאיר את המשאית ללא פיקוח.

אך המוסך התכחש לאחריותו. הבעלים טען שהמשאית הוחנתה בחניון מחוץ למוסך, שאינו בשליטתו, ובהסכמתו המלאה של המבוטח, שלא נדרש לשלם על החנייה. משכך, המוסך שימש לכל היותר כ"שומר חינם", ומכיוון שלא הוכח שהחנה את המשאית באופן רשלני, אין לייחס לו אחריות לנזק.

החזקת הרכב נכפתה על המוסך

השופט עידו כפכפי הבהיר כי בתי המשפט אינם ממהרים להטיל אחריות על קבלן, במקרה זה המוסך, בנסיבות בהן סיים את מלאכתו והותיר את הנכס בחזקתו לבקשת המזמין.

"במקרה מעין זה אכן לכאורה לא צומחת עוד טובת הנאה לקבלן בהחזקת הנכס, והחזקתו נכפית עליו לבקשת המזמין ומנוגדת לצורך המסחרי של הקבלן שלא לאחסן אצלו נכסים התופסים מקום", כתב השופט בפסק הדין.

השופט ציין כי בעל המוסך אמנם אישר שהוא גובה תשלום על חנייה, אך זאת כשהרכב חונה בשטח המוסך ולא בשטח ציבורי. במקרה הנוכחי, המשאית הוחנתה בשטח ציבורי שנמצא מחוץ למוסך ואינו בשליטתו. השופט אף קיבל את גרסת בעל המוסך לפיה החנה את המשאית בחוץ בצורה סבירה ולפיכך הטענה לפיה המוסך שימש כ"שומר בשכר" נדחתה.

השופט הוסיף וקבע שלא הוכח שהמשאית הוחנתה באופן רשלני, בן היתר בהסתמך על כך שבעל המשאית עצמו לא טען דבר כנגד התנהלות המוסך בהקשר זה.

לפיכך, התביעה נדחתה ונקבע שכלל לא זכאית לשיפוי עבור תגמולי הביטוח ששילמה לנהג. כלל חויבה בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 שקל.

  • ב"כ התובע: עו"ד מתן שרפי
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד עמרי יוספי
עו"ד רונית כהן עוסק/ת ב- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש
מה מגיע להורים לילדים על רצף האוטיסטי?
עו"ד סיגל רייך הלל צילום: דניאל בבצ'יק
הקשיש התחיל  לרוץ – נס רפואי או ניסיון שפל של חברת הביטוח?
עו"ד סיגל רייך-הלל, צילום: דניאל בבצ'יק י.

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ