אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תעבורה >> חריג: 4.5 חודשי פסילה בלבד לחייל משוחרר שנהג ללא רישיון

חריג: 4.5 חודשי פסילה בלבד לחייל משוחרר שנהג ללא רישיון

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 27/12/2021 17:17:00 | גרסת הדפסה

עורכי דין תעבורה, חריג: פסילה של 4.5 חודשים בלבד לחייל משוחרר שנהג ללא רישיוןאילוסטרציה: Peter Kalonji on Unsplash

למרות חומרת העבירה הסכים בית המשפט להקל על הנאשם עקב התרשמות חיובית והעובדה שהשקיע בהוצאת רישיון אחרי המקרה

בית המשפט לתעבורה בבת-ים גזר לאחרונה על חייל משוחרר שנתפס נוהג ללא רישיון עונש קל ביותר של פסילה למשך 4.5 חודשים בלבד לצד קנס של 1,500 שקלים ו-3 חודשי פסילה על תנאי. השופט אהרן האוזרמן התרשם לחיוב מהנאשם הצעיר, שלאחר המקרה עזב את הלימודים כדי לממן הוצאת רישיון, מה שמביע התחייבות מצידו שלא לחזור על ביצוע מעשה דומה. כחלק מהחלטתו ללכת לקראת הנאשם, שיצטרך להוציא רישיון מחדש, אישר לו השופט לקחת שיעורי נהיגה ולעבור מבחן תיאוריה בתקופת הפסילה.

בכתב האישום שהוגש נגד הנאשם נטען כי נהג ברכב ללא רישיון ולאחר ששוטר תפס אותו יצא מהרכב וברח (אם כי חזר בהמשך).

הנאשם, שיוצג באמצעות עו"ד ישראל ספטי, הגיע להסדר טיעון במסגרתו הודה במיוחס לו. לפי ההסכמות בין המדינה לבין הסניגור, הענישה תכלול  3.5-6 חודשי פסילת רישיון ועונשים נלווים של פסילה על תנאי למשך 3 חודשים, קנס לשיקול דעתו של בית המשפט והתחייבות של 5,000 שקלים להימנע מעבירות של נהיגה ללא רישיון ובזמן פסילה.

בטיעונים לעונש ביקש עו"ד חיים ביטון, שייצג את המדינה, פסילה ברף העליון של הטווח. לעומת זאת, עו"ד ספטי ביקש להטיל על הנאשם את הרף הנמוך מתוך התחשבות בכך שמדובר בבחור צעיר, ללא עבר פלילי, שסיים שירות קרבי בצה"ל והקדיש חלק ניכר מחייו כדי להגן על המדינה.

עוד ציין הסניגור שהנאשם נענש מספיק, כיוון שהפסיד מימון לימודים מטעם הצבא לאחר שעזב אותם כדי לממן רישיון נהיגה. הסניגור ביקש שהפסילה תתחיל בתוך 75 ימים כדי לאפשר לנאשם לסיים את תקופת הליווי בלילה במסגרת הרישיון שהוציא, וכן שבית המשפט יאשר לו לגשת למבחן תיאוריה וטסט בתקופת הפסילה.

נענש מספיק

השופט אהרן האוזרמן העמיד את הפסילה על הרף הבינוני של המתחם שגובש בהסדר הטיעון עקב הרושם החיובי שהותיר עליו הנאשם. בין היתר ציין השופט כי הנאשם קיבל תעודות הערכה מהשירות הקרבי, וכי נכונותו לעזוב את הלימודים כדי לממן רישיון נהיגה מעידה למעשה על התחייבות שלא לחזור על מעשים דומים. עוד ציין השופט כי הנאשם יצטרך להוציא רישיון נהיגה מחדש בעקבות הפסילה, וזהו למעשה עונש נוסף על מעשיו.

לפיכך, השופט הטיל על הנאשם 4 חודשים וחצי של פסילת רישיון בנוסף ל-3 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים, קנס של 1,500 שקלים וחתימה על התחייבות בסך 5,000 שקלים שלא לבצע עבירות דומות.

עוד הסכים השופט לדחות את הפסילה כבקשת הסניגור, לאפשר לנאשם להשתתף בשיעורי נהיגה בתקופת הפסילה ולגשת למבחן תיאוריה. עם זאת, הוא קבע כי לטסט עצמו יוכל לגשת רק בתום הפסילה.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תעבורה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תעבורה
"תמיד אעשה את המקסימום בשביל הלקוח"
עו"ד אבי הורביץ | אילוסטרציה: Scott Graham on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ