אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> צבר חוב מזונות של 400,000 שקל והתלונן שביטוח לאומי מקזז מקצבת הנכות

צבר חוב מזונות של 400,000 שקל והתלונן שביטוח לאומי מקזז מקצבת הנכות

מאת: עו״ד עידן קולב | תאריך פרסום : 03/09/2020 09:47:00 | גרסת הדפסה

עו״ד עידן קולב (צילום:נתי חדד, אילוסטרציה חיצונית: Christian Dubovan, Unsplash)

אדם שנמצא בהליכי חדלות פירעון לא עומד בתשלום דמי המזונות. ביטוח לאומי, שמשלם את המזונות במקומו, מקזז את התשלום מקצבת הנכות לה הוא זכאי. עתירה שהגיש החייב נגד המוסד נדחתה

בית משפט השלום בתל אביב דחה לאחרונה בקשה של חייב מזונות להורות לביטוח לאומי להימנע מקיזוז חוב המזונות מקצבת הנכות שלו. הגרוש שנמצא בהליכי חדלות פירעון איננו עומד בתשלום דמי המזונות בהם הוא חייב על פי הצו. ביטוח לאומי נושא בתשלום חוב המזונות השופט במקומו ומקזז את הסכום מקצבת הנכות. בית המשפט הבהיר כי בנסיבות אלה ביטוח לאומי זכאי לבצע את הקיזוז.

החייב קיבל צו לפתיחת הליכים במרץ השנה (2020). הוא חייב בתשלום דמי מזונות לאשתו לשעבר על פי פסק-דין של בית המשפט למשפחה מ-2008. התשלום החודשי עומד על 3,380 שקל עבור שני ילדים. 

צו פתיחת ההליכים חייב את האיש להמשיך בתשלום המזונות גם בתקופת הליכי חדלות הפירעון. 

לטענת החייב, הוא זכאי לקצבת נכות מביטוח לאומי אך האחרון מקזז מכספי הקצבה את החוב המזונות. לדבריו, אסור למוסד לקזז את הכספים מאז ניתן הצו ויש להורות לו לחדול מכך. 

ביטוח לאומי אישר שהוא מקזז כספים מהקצבה אך טען שהוא זכאי לעשות כן בהתאם לדין. לדבריו, החייב לא עומד בתשלום דמי המזונות תקופה ממושכת. בהתאם לחוק המזונות המוסד משלם את המזונות במוקמו. 

בנסיבות אלה הצטבר אצלו חוב של כמעט 400,000 שקל. עם זאת, הקיזוז אינו מתייחס לחוב העבר אלא רק לחוב השוטף שממשיך להצטבר. 

אחריות אישית

השופט רונן אילן דחה את הבקשה והבהיר כי חוב שוטף שמצטבר לחובת אדם שנמצא בהליכי חדלות פירעון הוא בר גבייה ולגבי חוב כזה לא חלות ההוראות בדבר עיכוב ההליכים. כלומר, על החייב לשלם את חוב המזונות שחל עליו גם בתקופת הביניים שלאחר מתן הצו.

עוד הסביר השופט כי לפי החוק ככלל לא ניתן לעקל כספים לפירעון חוב של החייב מקצבה לה הוא זכאי מביטוח לאומי. ואולם, חוב מזונות שחב בו החייב הוא חריג לכלל זה וחוב שכזה ניתן לעקל מקצבה לה זכאי החייב.

לדבריו, חוב המזונות שחייב בו אדם שנמצא בהליכי חדלות פירעון לאחר מתן הצו הוא חוב בר גבייה וכאשר נושא ביטוח לאומי בתשלום חוב מזונות בגין התקופה שלאחר הצו, עומדת למוסד הזכות לקזז את החוב מקצבאות להן זכאי החייב.

עוד הדגיש השופט כי כעיקרון, יש לביטוח לאומי זכות לפעול לגביית חוב מזונות בו הוא נושא במקום חייב, לרבות באמצעות קיזוז מקצבה אחרת המגיעה לחייב מהמוסד. לפיכך, זכות זו לקיזוז ביחס לחובות שנוצרו לאחר הצו לפתיחת ההליכים עומדת לביטוח לאומי כלפי החייב.

  • שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בהחלטה
עו״ד עידן קולב עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION
חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל
עו"ד מירית מועלם | צילום: שמרית קרמר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ