אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> אושרה הגירת בן 7 ללונדון: ״ילד חרדי צריך להיות אצל אביו״

אושרה הגירת בן 7 ללונדון: ״ילד חרדי צריך להיות אצל אביו״

מאת: עו״ד מיקי שיפמן | תאריך פרסום : 08/11/2020 11:19:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Blake Campbell, Unsplash, למצולמים אין קשר לכתבה

בית הדין הרבני קיבל בקשה של אב לשלושה שעבר ללונדון לאשר את הגירת הבן הצעיר. הבן הגדול נמצא כבר עם האב והבת האמצעית גרה עם האם בארץ. ההחלטה התקבלה על אף המלצת עו״ס להותיר את הילד בארץ

הורים לשלושה קטינים, המשתייכים למגזר החרדי-חסידי, התגרשו. האב היגר ללונדון לאחר שנישא שם בשנית והבן הגדול נמצא עמו. בית הדין הרבני בפתח תקווה קיבל לאחרונה את בקשתו להעביר אליו גם את הבן הצעיר. בין היתר הובהר בהחלטה כי עמדת ההלכה היא שטובת הילד להיות עם אביו, במיוחד במגזר החרדי. בתוך כך דחו הדיינים את עמדת נציגי הרווחה שהביעו חשש כי הקורונה והסגרים שהיא מביאה עמה תוביל לניתוק בין הילד לאמו.

להורים שלושה ילדים. הבן הגדול, בן 14, נמצא במשמורת האב בלונדון. הבת האמצעית, בת 13, והבן הצעיר, בן 7 וחצי, נמצאים במשמורת האם בארץ.

הילדים עברו טלטלות ומשברים רגשיים קשים שדרשו טיפולים מקצועיים. הם גם חוו בשנים האחרונות מעברים בין מקומות מגורים ומוסדות חינוך, וכללו החלפת משמורת בין ההורים, תוך כדי סכסוך גירושין קשה. 

בשנה שעברה ביקש האב להעביר אליו את המשמורת על הבן הצעיר, כך שיגור עמו ואם אשתו החדשה בלונדון. האם התנגדה וביקשה להשאיר אתת הילד אצלה. 

בתסקיר האחרון שהוגש בתיק כתבה העובדת הסוציאלית כי היא ממליצה להשאיר את המצב על כנו באופן שהקטין יישאר בארץ, תוך קביעת הסדרי שהות נרחבים לאב. אחד השיקולים המרכזיים בבסיס ההמלצה היה חשש מנתק שעלול להיגרם בין הילד לאמו אם יעבור ללונדון, זאת בעקבות מגפת הקורונה והסגרים שהיא מביאה עמה.  

הדיינים הרב יגאל לרר, הרב אריאל ינאי והרב בן ציון הכהן רבין קבעו כי במקרה זה טובת הקטין להיות במשמורת האב ולאשר לו להעתיק את מקום מגוריו ללונדון. ״שם הוא יקבל את היציבות הנפשית והרוחנית מאביו לה הוא זקוק״

הם ציינו כי בוועדת תסקירים שנערכה לפני התסקיר האחרון הומלץ בדעת רוב כן לאשר את המעבר. זאת, בין היתר לנוכח השיקול העצמאי והעקרוני שלפיו ילד חרדי מקומו אצל אביו שכן ״אימא לא תיקח אותו לבית הכנסת, לא תיתן לו את הדברים שילד צריך״. 

ילמד אותו תורה

הדיינים הבהירו כי השקפת ההלכה באופן עקרוני כי טובתו העקרונית של ילד, בפרט ילד חרדי, להיות אצל אביו. 

״ילד בגיל זה צריך את אביו שילמד אותו תורה, יעקוב אחר לימודיו של הילד בתלמוד תורה, ייקח אותו לבית הכנסת, ויחנך אותו לתורה ולמצוות״.

הם הוסיפו כי גם מציאות החיים של הקטין היום מחזקת את המסקנה כי יש לאפשר את המעבר. זאת לנוכח הרושם כי אחותו מתייחסת אליו בצורה פוגענית וקיים חשש שהיא מנסה לגרום לו להתנכר לאב כמוה. הדיינים הסבירו כי לבת יחס עוין כלפי האב ואין סיבה להניח שיחס זה לא יחלחל וישפיע על נפשו הרכה של הילד. 

באשר לחשש לניתוק הקטין מהאם כתבו הדיינים כי התרשמו מרצונם הכן של האב ואשתו הנוכחית לבנות קשר חם בין הקטין לבין אמו, כפי שהדבר נעשה אצל הבן הגדול. 

הם הוסיפו כי הבן הגדול התאקלם יפה במשפחתו החורגת החדשה ויש מקום להניח שכך יהיה גם עם הקטין. 

לפיכך קיבלו הדיינים את הבקשה. הם הורו לצדדים לבנות מתווה מוסכם של ביקורים נרחבים בארץ לילדים למפגשים עם אמם ואחותם.

  • ב״כ התובע: עו"ד אברהם אינדורסקי, עו"ד משה ליפל
  • ב״כ הנתבעת:  עו"ד יעקב מלמן
עו״ד מיקי שיפמן עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ