אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תביעות ביטוח ונזקי רכוש >> 2.8 מיליון שקל פיצויים למשפחתו של רופא שיניים שנהרג בתאונת דרכים

2.8 מיליון שקל פיצויים למשפחתו של רופא שיניים שנהרג בתאונת דרכים

מאת: עו"ד זהר וכנר | תאריך פרסום : 16/08/2015 17:35:00 | גרסת הדפסה

צילום: Click, www.morguefile.com

הרופא, שהיה מצוי בהליך גירושין מאשתו, נפגע באורח קשה בזמן שנהג על טרקטורון, ומת מפצעיו. תביעתה של משפחתו לפיצויים עבור נזקיה התקבלה באופן חלקי.

בשנת 1996 התחתנו הגבר והאישה, והתגרשו לאחר שלוש שנים. כעבור שנה נישאו בשנית, אך עקב בעיות בזוגיות, הגבר, רופא שיניים עצמאי שניהל רומן עם הסייעת שלו, עזב את הבית באוגוסט 2010, והזוג שוב החל בהליכי גירושין.

נפגעתם בתאונת דרכים?

פנו ל-עו"ד ביטוח

בחודש יוני 2011, נפגע הגבר באורח קשה בתאונת דרכים בזמן שנהג בטרקטורון בבעלות חברת "טרקטורוני עמק החולה". לאחר שבעה וחצי חודשים בהם היה מחוסר הכרה, נפטר מפצעיו.

בספטמבר 2012 פנו אשתו וילדיו של המנוח לבית המשפט המחוזי בחיפה, בבקשה שיחייב את בעלת הטרקטורון וחברת הביטוח שלה, "הפול", בפיצויים עבור נזקיהם כתוצאה מהתאונה.

בדרכם לקבלת הפיצויים, נתקלו התובעים במאהבת של המנוח, אך לאחר הליך גישור הגיעו הצדדים להסדר לפיו ישלמו לה כחצי מיליון שקל עבור ויתורה על זכויות שמגיעות לה לכאורה עקב היותה הידועה בציבור שלו.

לשם חישוב נזקיהם עקב אובדני השכר והפרשות לפנסיה של המנוח, ביקשו התובעים לקבוע את שכרו הממוצע על סכום שווה ערך לפי שלוש מהשכר הממוצע במשק, ונימקו זאת בכך שבכל שנה המרפאה שלו הגדילה את הכנסותיה.

בנוסף, ביקשו לקבוע את גיל פרישתו על 75, את תקופת התלות של שלושת ילדיו הקטינים עד גיל 24, וכן ביקשו פיצוי של 300 אלף שקל עבור אובדן שירותי אב ובעל, וסיפרו כי בעקבות פטירתו נגרמו להם הוצאות רבות.

הנתבעים הגישו מסמכים שלפיהם המנוח לא התקרב לסכומים שאותם דרשה משפחתו.

עוד ציינו הנתבעים כי בכל הנוגע לדרישה לפיצויים עבור אובדן שירותי אב, התובעים עצמם הודו שהמנוח עבד שעות רבות מחוץ לביתו, ולא הוכיחו כי נגרמו להם הוצאות חריגות עקב פטירתו.

זכאים לפיצוי

השופטת דיאנה סלע קיבלה את טענת הנתבעים, לפיה התובעים לא הציגו מסמכים כלשהם המעידים על גידול ניכר וקבוע בהכנסות המנוח או על הוצאות מיוחדות מאז פטירתו. עם זאת, השופטת לא התעלמה מהסיכוי שהמנוח היה מגדיל את הכנסתו, והעריכה את שכרו החודשי הממוצע של כ-16,000 שקל בחודש.

כמו כן, השופטת קבעה את גיל הפרישה של המנוח על 70 וקיבלה את בקשת התובעים לחישוב תקופת התלות של הילדים עד גיל 24. היא נימקה זאת בכך שבישראל מקובל לתמוך בילדים גם בתקופת הלימודים שלאחר שחרורם מהצבא.

לבסוף, קבעה השופטת שהתובעים זכאים לפיצוי כולל בסך כ-2.8 מיליון שקל עבור הפסדי השתכרות בעבר ובעתיד – כ-2 מיליון שקל, כחצי מיליון שקל על זכויות פנסיה, 200,000 שקל על שירותי אב ובעל, ו-67,000 שקל עבור כאב וסבל, והוצאות קבורה.

עוד נקבע שעל הנתבעים לשאת בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בגובה 13% מהסכום שנפסק, והנתבעים יוכלו לנכות מסכום הפיצוי תגמולים ששולמו לתובעים מביטוח לאומי, בכפוף לחוות דעת רואה חשבון.

  • ב"כ התובעים: עו"ד יוסף נחשון 
  • ב"כ הנתבע: עו"ד עוזי לוי, עו"ד מל רוזן

* עו"ד זהר וכנר ממשרד זהר וכנר, דן שפט עוסקת בדיני ביטוח ותאונות דרכים

 ** הכותבת לא ייצגה בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
2

איך יודעים שהשאלה למשפטן נתקבלה-טנוס נביל

1

תגובה

שלחתי עניין לבירור ואינני יודע אם נתקבל כי לא הייתה תשובה ששאלתי נשלחה
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש
זהירות: תקופת המתנה ממושכת בביטוח סיעודי
עו"ד מאירה זוהר, צילום: ולדימיר בונדרב
ביטוח סיעודי: האם הרפורמה באה עלינו לטובה או לרעה?
עו"ד סיגל רייך-הלל, צילום: דניאל בבצ'יק

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ