אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> 15 שנה אחרי הגירושים נאלץ ביהמ"ש לקבוע איך תתחלק הפנסיה

15 שנה אחרי הגירושים נאלץ ביהמ"ש לקבוע איך תתחלק הפנסיה

מאת: עו"ד מיוריאל קופרמן | תאריך פרסום : 26/07/2015 17:55:00 | גרסת הדפסה

צילום: mensatic, www.morguefile.com

מחלוקת בנוגע ליישום הסכם גירושין שנחתם בשנת 2000 הגיעה לבית המשפט למשפחה. אז כיצד יחושבו זכויות כל צד בתגמולי הפנסיה של משנהו?

נישואי הצדדים הגיעו לקיצם בתום 30 שנה, לאחר שבית המשפט אישר הסכם גירושים שערכו ונתן לו תוקף של פסק דין.

לשאלות על הסכמי גירושים:

פנה ל-עו"ד משפחה

על פי ההסכם, חולק רכושם המשותף של הצדדים בחלקים שווים, והוסדרו גם זכויותיו של כל צד בתגמולי הפנסיה של השני ביחס לשנות העבודה בהן היו נשואים.

כ-14 שנים לאחר החתימה על ההסכם התגלע סכסוך בנוגע לזכויותיו של הגבר מעבודתו: האישה טענה כי הגבר המשיך לעבוד גם לאחר שהשלים את מכסת השנים המזכה אותו בתשלום פנסיה מרבי, ומשכך אחוזיה מהפנסיה שלו קטנו.

האישה טענה כי מעשיו של הגבר, הגורם להפחתת אחוזיה מהפנסיה, מנוגדים לעקרון תום הלב, והוסיפה שהיא גם זכאית לחלק יחסי ממענק השנים העודפות ששולם לו עם פרישתו.

מהצד השני, היא טענה כי יש להפחית את הסכום אותו מקבל הגבר מהפנסיה שלה, שכן לאחר פרידתם, נגרמה לה נכות שהגדילה את אחוז השכר הקובע לפנסיה.

הגבר, שדחה את טענותיה, פנה בשנת 2014 לבית המשפט למשפחה בבקשה שיקבע באופן ברור לכמה אחוז זכאי כל אחד מהם מהפנסיה של האחר. הצדדים הסכימו על מינוי מומחה ולכך שהתביעה תוכרע על יסוד חוות דעתו.

אחרי הפרידה

השופט שמואל בר יוסף ציין כי כל תוצאה בה זכויות האישה ייפגעו עקב מעשיו של הגבר אינה עולה בקנה אחד עם עקרון תום הלב. אלא שמענק השנים העודפות אינו זכות ששייכת לאישה והיא לא זכאית לשום חלק ממענק זה, שאינו בונוס, אלא מענק אישי שמשולם לעובד ותיק על שנות עבודתו הרבות ואותו הרוויח הגבר הרבה אחרי שבני הזוג נפרדו.

השופט הוסיף וקיבל את חוות דעת המומחה, שלפיה בהסכם הגירושים הייתה טעות מתמטית באחת הנוסחאות לחישוב הפנסיה. לדבריו, חלקה היחסי של האישה בפנסיה של הגבר כלל גם קריטריון השנים העודפות – כלומר, האישה זכתה לקבל תגמולים בעבור תקופה בה כבר לא היו ביחד – וזאת אין לקבל.

השופט קבע שהדרך לתקן את הטעות היא לערוך חישוב נפרד של האחוז המגיע לאישה מהפנסיה של הגבר בלבד, בנפרד מזכויות פנסיוניות נוספות כמו קופות גמל ופיצויים. בהתאם להצעה זו, העריך המומחה שחלקה של הנתבעת בפנסיה של התובע יהיה נמוך יותר.

באשר לזכויות הגבר בפנסיה של האישה נקבע כי האישה צודקת, ויש לחשב את החלק היחסי בפנסיה בהתעלם מההטבה שזכתה לה האישה עקב נכותה – נכות שנקבעה לה לאחר תקופת השיתוף.

בסך הכל נקבע שזכויות האישה בפנסיה של הגבר יעמדו על כ-39% בעוד שזכויות הגבר בפנסיית האישה יעמדו על כ-12%. לא ניתן צו להוצאות.

  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין

* עו"ד מיוריאל קופרמן עוסקת בדיני משפחה

** הכותב לא ייצג בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
בין הפטיש לסדן - על גישור בעסק המשפחתי
אילוסטרציה: Photo by rawpixel on Unsplash
עורך דין לכל ילד: מתוצאותיה הפחות נעימות של "מהפכת המזונות"
עו״ד אורלי מנע-שני (צילום: סיגל איילנד שילמן)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ