אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> תושבי שכונת מליבו ניצחו: התוכנית לבנות על שטח הגן בוטלה

תושבי שכונת מליבו ניצחו: התוכנית לבנות על שטח הגן בוטלה

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 20/03/2016 14:38:00 | גרסת הדפסה

צילום: csunberry, www.morguefile.com

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בנס ציונה אישרה להקים שני בנייני מגורים על שטח ציבורי פתוח בשכונת מליבו. התושבים ערערו על ההחלטה בפני ועדת הערר המחוזית אשר קיבלה את טענתם כי אישור התוכנית נעשה בחוסר סמכות.

ביוני 2014 החליטה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בנס ציונה לאשר תוכנית להקמת שני בנייני מגורים בני ארבע קומות בשכונת מליבו בעיר.

לייעוץ בתחום:

פנו לעורך דין תכנון ובנייה

דיירי השכונה ערערו ההחלטה בפני וועדת הערר המחוזית באמצעות עו"ד מטי לשם.

בערר נטען כי שכונת מליבו היא שכונה איכותית ושקטה המאופיינת בבתים פרטיים ובמבני מגורים דו קומתיים. על פי התוכנית, בנייני המגורים עתידים לקום בלב השכונה, בתוך מתחם שייעודו שטח ציבורי פתוח ובו גן המתפקד כ"ריאה ירוקה" לתושבים.

לטענתם, אישור התוכנית נעשה בחוסר סמכות תוך פגיעה בלתי סבירה בתושבי השכונה. התוכנית נעשתה מכוח "איחוד וחלוקה" של שני שטחים שאין ביניהם קשר תכנוני: מתחם השטח הציבורי הפתוח שבשכונת מליבו, ומתחם המיועד למגורים בשכונת ראובן עליו נמצא "הבית המשותף הראשון" המיועד לשימור (נקודת ההיאחזות הראשונה במושבה נס ציונה בה הונף לראשונה דגל הלאום).

התושבים ציינו כי התוכנית מקטינה שלא כדין שטחי ציבור, פוגעת בנוף ובאיכות חיי התושבים ומתעלמת מצרכיהם למרכז קהילתי ומרחב גינון.

הוועדה המקומית טענה מנגד, באמצעות עו"ד שולמית מנדלמן כהן, כי בשכונת מליבו אין מחסור בשטחי ציבור. כמו כן, קיימת חשיבות היסטורית לשימור מתחם הבית המשותף הראשון ולכן ראוי להעתיק את זכויות המגורים ממתחם זה לשטח אחר.

אישור התוכנית נעשה מתוקף סמכות הוועדה לבצע איחוד וחלוקה בין שטחים שהמרחק הגיאוגרפי ביניהם אינו משמעותי. מתחם הבית המשותף הראשון ישרת גם את תושבי שכונת מליבו כשטח ציבורי ולכן זכותם לא תיפגע, הוסיפה הוועדה.

אין קשר תכנוני

ועדת הערר, בראשות עו"ד שרון מונטיפיורי-גילן, קבעה כי הוועדה המקומית מוסמכת לעשות תוכנית איחוד וחלוקה ולהחליף בין ייעודים של שטחים שונים, גם בין חלקות שאינן גובלות אחת בשנייה, אך צריך שיהיה קשר תכנוני כלשהו בין חלקות אלה, למשל כשמדובר באותו מתחם שכונתי.

לקביעתה, טענת הוועדה המקומית כי מתחם הבית המשותף הראשון ישרת גם את תושבי שכונת מליבו אינה זיקה תכנונית מספקת לכריכת שני המגרשים בתוכנית אחת, שכן מדובר בזיקה שנכונה ביחס לכל מגרש מגורים אחר בעיר ולא רק למגרש בשכונת מליבו.

השימוש הציבורי במתחם הבית הראשון אינו מחליף את שטחי הציבור המיועדים לשרת את תושבי שכונת מליבו, הוסיפה וועדת הערר.

לדבריה, אמנם יש חשיבות היסטורית למתחם הבית המשותף וראוי שכולו יהיה שטח ציבורי, וכמו כן, לא חסרים שטחי ציבור בשכונת מליבו, אך אם הוועדה המקומית מעוניינת לקדם תוכנית בנייה, מן הראוי היה לבחון את הצורך בשינוי הייעוד של מתחם הבית המשותף הראשון באופן נפרד ומבלי לכרוך אותו באופן מלאכותי בשינוי ייעוד מגרש אחר, רק כדי לפשט את הליך האישור של שינוי הייעוד.

לפיכך וועדת הערר קבעה כי התוכנית אינה בסמכות הוועדה המקומית והיא בטלה.

לא ניתן צו להוצאות.

לקריאת ההחלטה

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את גט לויר

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן
התחדשות עירונית בירושלים: עיר הבירה משתוקקת למתיחת פנים
עו"ד יגאל (ישראל) מדר (צילום: עדי פרג'ון)
קבוצות רכישה: יתרונות וחסרונות
צילום: Construction_9379 By Alvimann3, www.morguefile.com

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ