אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חוזים >> ילדים חויבו לפרוע שיקים של אמם המנוחה

ילדים חויבו לפרוע שיקים של אמם המנוחה

מאת: עו"ד שמואל גרוס | תאריך פרסום : 04/12/2016 13:17:00 | גרסת הדפסה

צילום: kzenon, www.123rf.com

בבית משפט השלום בחיפה התקבלה באחרונה תביעת הנושה, שטען כי ב-2010 קיבל מאמם של הנתבעים שיקים בסך 110,000 שקל אך כמחצית מהם לא כובדו לאחר פטירתה.

לפני כ-6 שנים התובע הסכים להלוות 110,000 שקל לחבר ילדות שהסתבך בחובות לשוק האפור. בתמורה להלוואה, אמו של החבר רשמה לטובת התובע 44 שיקים דחויים של 2,500 שקל כל אחד בהתאם להסכם שנחתם ביניהם.

ב-2014 האם נפטרה ובעקבות זאת 25 מבין השיקים לא כובדו על ידי הבנק. בנסיבות אלה התובע הגיש תביעה נגד ארבעת ילדיה – היורשים שלה – בה דרש כי ימלאו את התחייבויותיה כלפיו. במקור התביעה הוגשה גם כלפי הבן שלווה את הכספים אך הוא נמחק מההליך לאחר שהתברר כי אמו הדירה אותו מצוואתה.

התובע סיפר כי השתכנע לחתום על ההסכם עם האם, רק לאחר שפנתה אליו נואשת על מנת שיעזור לבנה שהיה מאוים באותם ימים על ידי גורמים מפוקפקים.

הנתבעים טענו מנגד כי ההסכם והשיקים מזויפים ואמם מעולם לא חתמה עליהם. לדבריהם, אמם אמנם סייעה לאחיהם בהחזר חובות שצבר עקב הימורים, אך חובותיו לתובע סולקו במלואם.

עוד טענו האחים כי אמם הייתה קורבן להתעללות מצד אחיהם ונושיו, ונאלצה למסור לתובע שני פנקסי שיקים תחת לחץ וכפייה. כהוכחה לכך הם ציינו כי אמם ביטלה שיק אחד מבין 25 השיקים.

במקביל הגישו האחים הודעת צד שלישי כלפי אחיהם בטענה שהוא זה שקיבל את הכספים מהתובע, ואמם המנוחה "נפלה קורבן למחלת ההימורים שלו".

טענות במישור המוסרי

השופט אורי גולדקורן מבית משפט השלום בחיפה מינה מומחית לכתב יד שאישרה כי החתימות על השיקים וההסכם הם אכן חתימותיה של האם.

השופט אימץ את חוות דעתה וקבע כי טענת הנתבעים לזיוף ההסכם לא הוכחה. עוד נקבע כי הנתבעים לא הוכיחו כי ההסכם נחתם תחת עושק או כפייה.

ביחס לשיק שבוטל קיבל השופט את הסברי התובע לפיהם האם חששה שהשיק לא יכובד מכיוון שבנה, הלווה, לא עמד בהתחייבותו כלפיה להעביר לה את הסכום.

השופט הבהיר כי אין מחלוקת שהתובע לא קיבל מהאם את סכומי 25 השיקים ולכן ההסכם כלפיו הופר והוא זכאי לאכיפתו.

השופט דחה את ההודעה לצד שלישי וקבע כי היא התבססה על אותן טענות של זיוף וכפייה שלא הוכחו. הוא הוסיף כי נראה שטענת הנתבעים כלפי אחיהם היא במישור המוסרי ולא המשפטי שכן טענת האח כי הוא "שילם" בעבור הסיוע הכספי שנתנה לו האם בחייה בנישולו מהירושה לא הופרכה.

בסיכומו של דבר התביעה התקבלה והנתבעים חויבו לשלם לתובע 62,500 שקל בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ובתוספת שכ"ט עו"ד של 7,500 שקל.

  • ב"כ התובע: עו"ד ערן אפרתי
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד פארס מטאנס

* עורך דין שמואל גרוס עוסק בדיני משפחה

** הכותב לא ייצג בתיק 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חוזים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חוזים

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ