אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תובענה למזונות שהגישו התובעים נגד אביהם, כאשר לתביעה זו קדם "הסכם יחסי ממון וגירושין"

תובענה למזונות שהגישו התובעים נגד אביהם, כאשר לתביעה זו קדם "הסכם יחסי ממון וגירושין"

תאריך פרסום : 13/03/2011 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה ב א ר - ש ב ע
15071-05
16/11/2010
בפני השופט:
גאולה לוין

- נגד -
התובע:
1. ד. ח.
2. א. ח.
3. ט. ח.
4. ר. ח.

עו"ד שמואל גרוס
הנתבע:
י. ח.
עו"ד שלמה דרעי
החלטה

1.        לפניי תובענה למזונות שהגישו התובעים נגד אביהם. לתביעה זו קדם "הסכם יחסי ממון וגירושין" בו התקשרו אם התובעים והנתבע, ביום 4.1.2007. בהסכם נקבע לעניין מזונות הקטינים, בסעיף 9.א., כדלהלן:

"החל מיום אישור הסכם זה ועד הגיע כל ילד לגיל 18 שנים ו/או עד לסיום כיתה י', והכל לפי המאוחר, ישלם הבעל למזונות כל הילדים סך של 2,500 ש"ח לחודש (להלן: "דמי המזונות"). עם הגיע הבן ד. לגיל 18 שנים יופחתו דמי המזונות בשליש. עם הגיע הבת א. לגיל 18 יופחתו דמי המזונות בשלי נוסף. עם הגיע הבת ט. לגיל 18 תסתיים חובת תשלום דמי המזונות.

דמי המזונות כוללים את כל הוצאות וצרכי הילדים מכל מן וסוג, לרבות, ומבלי לפגוע מכלליות האמור, מדור והוצאות מדור הילדים. מדורם של הילדים שולם מראש בויתורו של הבעל על חלקו בדירת הצדדים".

כן נכללה בהסכם, בסעיף 9.ה., הצהרה של האם כי המזונות מספקים את צרכי הקטינים, כי הם על דעת הילדים וכי הילדים הם צד להסכם, בזו הלשון:

"האשה מצהירה בזאת כי דמי המזונות יש בהם כדי לספק את מלוא הוצאותיהם מדורם והוצאות המדור של ילדי הצדדים. בכל מקרה מאשרת ומצהירה האשה כי יש לה היכולת להשלים את צרכי הילדים ממקור.יה.

דמי המזונות שנקבעו בהסכם זה הם אף על דעת הילדים באמצעות אימם האפוטרופסית הטבעית שלהם, כשהילדים הינם צד להסכם זה בכל הנוגע למזונותיהם".

בנוסף נקבעו בהסכם תניות בקשר להגשת תביעת מזונות חדשה. בסעיף 11 ב. להסכם נקבע כך:

"11.ב. בכפוף לסידור הגט בין הצדדים, הבעל מוותר על כל זכויותיו בדירה לטובת האישה. בויתור הבעל על זכויותיו בדירה יוצא הוא ידי חובתו בתשלום מדורם של הילדים.

היה והאישה תגיש תביעה להגדלת המזונות ו/או הילדים יגישו תביעת מזונות ו/או תביעה להגדלת המזונות כי אז, מתבטל ויתורו של הבעל על חלקו בדירה והאישה מתחייבת כתנאי להגשת תביעה כזו, לשלם לבעל את חלקו בויתור, כמפורט לעיל, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום אישור הסכם זה ועד למועד התשלום המלא בפועל, כאשר הסכום הנ"ל יתורגם לשקלים על פי השער היציג הידוע בעת אישור הסכם זה, וזאת מבלי לפגוע בזכויותיו של הבעל על פי הסכם זה".

ובסעיף 13 להסכם נקבע כי:

"13. כל הזכויות אשר צברה האישה במקומו עבודתה לרבות, ומבלי לפגוע בכלליות האמור, זכויות פנסיה, פרישה, פיצויים, וכל זכות אחרת יהיו שייכים לאישה, והבעל מוותר על כל תביעה ו/או דרישה ו/או טענה באשר לזכויות אלה. ויתורו של הבעל על חלקו בזכויות האישה הנ"ל יזקף על חשבון דמי המזונות ומדורם של הילדים.

היה והאישה תגיש תביעה להגדלת המזונות ו/או הילדים יגישו תביעת מזונות ו/או תביעה להגדלת המזונות כי אז, מתבטל ויתורו של הבעל על חלקו בזכויות הנ"ל והאישה מתחייבת כתנאי להגשת תביעה כזו, לשלם לבעל את חלקו בויתור, כמפורט לעיל, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום אישור הסכם זה ועד למועד התשלום המלא בפועל, וזאת מבלי לפגוע בזכויות של הבעל על פי הסכם זה".

2.        ההסכם הובא לאישורו של בית משפט זה ביום 4.1.2007 (כב' השופט ד' טפרברג). ההסכם הוגש במסגרת תביעה למזונות אשה וקטינים, שהתבררה אותה עת בפני בית המשפט (תמ"ש 15070/05). במעמד אישור ההסכם נכתבו לפרוטוקול הדברים הבאים מפי הצדדים להסכם:

"אנו שמענו את הערת בית המשפט כי דעתו אינה נוחה מגובה המזונות ולכן הובהר לנו כי באם יתברר כי לאב יהיו הכנסות בסך של 9,000 ש"ח נטו ומעלה, יהיה בכך כדי להצדיק הגשת בתיעה למזונות עבור הילדים. במקרה זה, לא יחול האמור בסעיף 11ב' סיפא ובסעיף 13 סיפא. בית המשפט, במסגרת שיקוליו יביא בחשבון את עובדת ויתורו של הבעל על הדירה כתשלום עבור מדור וויתורו על זכויות להם הוא טוען".

בפסק הדין המאשר את ההסכם כתב השופט טפרברג את הדברים הבאים:


"...יצוין כי לאב ניתן הסבר לפיו אין סכום המזונות האמור בהסכם מחייב את הקטינים עצמם וכי בית המשפט יפעל על פי האמור בפרוטוקול דלעיל, אם וכאשר תוגש תביעת מזונות בשם הקטינים. בכל מקרה אין בית המשפט מאשר את האמור בסעיף 9ה' להסכם".

3.         והנה, ביום 17.11.2009 הגישו הקטינים, באמצעות אמם, תביעה למזונות כנגד האב. בתביעה נטען כי התובעים זקוקים למזונות בסך 6,649 ש"ח בחודש וכן יש לחייב את הנתבע לשאת ב- 40% מהוצאות החזקת הבית.

הנתבע טען בכתב הגנתו כי תנאי מקדמי להגשת התביעה הוא שהאם תשלם לנתבע את הסכומים בהם התחייבה בסעיפים 11ב ו-13 להסכם הגירושין. כל עוד לא בוצעו התשלומים מבקש הנתבע לסלק את התובענה על הסף. על רקע זה הגישו הצדדים סיכומים בשאלה המקדמית והיא האם יכולים הקטינים להגיש את התביעה מבלי שהתמלאו התנאי האמורים בסעיף 11(ב) ו-13 להסכם הגירושין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ