אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תא"ח 37664-02-15 "דלק" חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' אברהם

תא"ח 37664-02-15 "דלק" חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' אברהם

תאריך פרסום : 21/07/2015 | גרסת הדפסה

תא"ח
בית משפט השלום באר שבע
37664-02-15
29/04/2015
בפני השופטת:
נעם חת מקוב

- נגד -
תובעת:
"דלק" חברת הדלק הישראלית בע"מ
עו"ד יואל מזור
נתבע:
נפתלי אברהם
עו"ד דיצה גרומן
פסק דין
 

 

  1. תביעה לפינוי מושכר.

     

    רקע כללי 

  2. התובעת, בעלת זכויות במגרש באזור התעשייה בדימונה בו ממוקמים תחנת תדלוק ומבנים מסחריים. התובעת ניהלה את תחנת התדלוק באמצעות שותפות בבעלותה בשם דלק קמעונאות (להלן: "השותפות").

  3. בשנת 2008 השותפות חתמה על הסכם שכירות עם הנתבע של שטח בתחנה בו הפעיל הנתבע עסק של סיכת רכב ורחיצה ידנית של כלי רכב. תקופת ההסכם נקבעה עד ליום 31.12.09. אין מחלוקת בין הצדדים שלפני תחילתו של ההסכם, שכר הנתבע את הנכס למעלה מחמש עשרה שנה ואף לאחר תום תקופת ההסכם הנקובה בו המשיך הנתבע לשכור את הנכס באותם התנאים.

  4. דמי השכירות שנקבעו בהסכם עמדו על 2,600 ₪ לחודש. בהסכם נקבעה הצמדה של דמי השכירות למדד, אולם בפועל שולמו דמי השכירות בסכום הנומינלי. כמו כן ועל פי ההסכם נדרש הנתבע לשלם תשלומים שוטפים שחלים על הנכס.

  5. ביום 9.12.14 פנתה התובעת לנתבע וביקשה את פינוי הנכס עד יום 31.1.15. לטענתה, היא זקוקה לשטח לצרכיה שלה. הנתבע סירב לפינוי המהיר בטענה כי השקיע הרבה בנכס וצבר מוניטין ועל כן מגיע לו פיצוי וכן כי יש להעמיד לרשותו תקופה ארוכה יותר להתפנות מן הנכס. בעקבות סירובו של הנתבע להתפנות מן הנכס הוגש הליך זה.

     

    טענות הצדדים

  6. התובעת טענה כי על פי הדין, זכותה לסיים את הסכם השכירות בהודעה כפי שעשתה. עוד טענה כי מזה תקופה שהנתבע אינו משלם את דמי השכירות ואת הוצאות החשמל והמים ובפברואר 2015 עמד חובו עקב כך על סכום של 13,517 ₪ ואף מטעם זה היא רשאית לפנותו, נוכח הפרה יסודית של הסכם השכירות.

  7. עיקר טענתו של הנתבע היא כי יש לאפשר לו הודעה מוקדמת משמעותית (בדיון העלה דרישה לשנתיים או שלוש שנים של הודעה מוקדמת), נוכח תקופת השכירות הממושכת וההשקעה הרבה שהשקיע במקום. הנתבע טען כי על פי הדין מגיעה לו תקופת הודעה מוקדמת "סבירה" וחודשיים הודעה מוקדמת אינם בגדר תקופה סבירה וכן טען להסכם מכללא בינו לבין התובעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ