אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> לוי נ' השרון (1987) מפעל אלומיניום ונגרות לבנין בע"מ

לוי נ' השרון (1987) מפעל אלומיניום ונגרות לבנין בע"מ

תאריך פרסום : 16/08/2018 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
63185-07-17
05/08/2018
בפני הרשם הבכיר:
אורן כרמלי

- נגד -
תובע:
מנשה לוי
נתבעת:
השרון (1987) מפעל אלומיניום ונגרות לבנין בע"מ
פסק דין
 

 

1.התובע רכש דירה מקבלן בשנת 2013. הנתבעת היא מי שהתקינה את התריסים בדירה ובכלל זה התריסים החשמליים.

ביוני 2017 התקלקל התריס החשמלי בסלון ביתו של התובע, באופן שלא ניתן היה להרימו והוא נותר סגור ללא אפשרות יציאה למרפסת. התובע פנה לנתבעת ונאמר לו כי אין עוד אחריות על המוצר משתמה תקופת האחריות.

בנסיבות אלה רכש התובע מנוע חדש בעלות של 1,100 ₪ ונשא בעלות התקנתו סך של 500 ₪ נוספים.

כשהוחלף המנוע גילה כי נרשמה עליו אחריות לתקופה של 7 שנים.

 

2.לטענת התובע, מאחר שהנתבעת לא אמרה לו שלמנוע אחריות ל- 7 שנים, עליה לפצותו בגין הוצאות שהוציא (1,600 ₪) ולפצותו בגין עגמת נפש על התקופה בה לא יכול היה לצאת למרפסת (10,000 ₪).

 

3.מנגד טוענת הנתבעת שהאחריות למוצריה כפופה להוראות חוק המכר (דירות), תשל"ג-1973 ולפי סע' 4(1) לחוק המכר (דירות) זו נקבעה לתקופה של שנתיים. לפיכך בחלוף 4 שנים, מושתק התובע מלטעון כל טענה בדבר אי מתן שירות תיקונים. עוד הוסיפה הנתבעת כי ממילא היריבות היא מול הקבלן והתביעה היתה צריכה להיות מוגשת כלפיו.

עוד טוענת הנתבעת שמנוע התריס מותקן על ידה בלבד והאחריות לו ניתנת בידי ספק חיצוני. בנסיבות אלה לטענתה היה על התובע לפרק את המנוע ולגשת לממש את האחריות מול היצרן.

 

4.בינתיים, מאז הגשת התביעה התקלקלו לטענת התובע 2 תריסים נוספים בביתו שבאחד מהם התקלקל המנוע. לאחר הדיון ניתנה אפשרות לנתבעת להגיע לביתו של התובע לצורך החלפת מנוע התריס בחדר. בהתאם להודעת התובע מיום 21/5/18 נציגי הנתבעת הגיעו לביתו והחליפו את המנוע לתריס בחדר השינה בעלות עבודה בלבד של 447 ₪.

התבקשה תגובה של הנתבעת לאמור ואם יש בכך להשליך על התביעה בנוגע לתריס הסלון. בתגובתה חזרה הנתבעת על עמדתה כי אין לה אחריות על-פי חוק המכר (דירות) לאור מועד פנייתו של התובע וכי לפנים משורת הדין הסכימה לפרק את המנוע התקול ולהחליפו באחר תוך גביית עלות העבודה בלבד.

 

המחלוקת היא אם יש לחייב את הנתבעת לפצות את התובע בגין אחד או יותר מרכיבי התביעה.

על-פי הוראת תקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976, משמדובר בתובענה בהליך של תביעות קטנות, יהיה פסק הדין מנומק באופן תמציתי.

 

דיון ומסקנות:

5.התובע טען שמנוע התריס בסלון ביתו התקלקל ונדרש להחליפו בעלות כוללת של 1,600 ₪. הנתבעת לא שוללת הגירסה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ