אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> זהראן נ' ביטון

זהראן נ' ביטון

תאריך פרסום : 16/08/2017 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
61985-12-15
13/08/2016
בפני הרשמת הבכירה:
יונת הברפלד-אברהם

- נגד -
מבקשים:
זהראן זהראן
משיבים:
אלון ביטון
פסק דין

  לפני בקשת התובע לאפשר את המשך ניהול התביעה למרות שאינו רשום כבעלי הרכב הנפגע, נשוא כתב התביעה.

 להזכיר, התובע הגיש תביעה כנגד הנתבע בגין נזקי רכוש עקב תאונת דרכים , וטען כי הרכב בו נהג, מונית, הינה בבעלותו.

 

ביום 18/7/16 התקיים דיון בנוכחות הצדדים, בו הובהר לתובע כי אינו יכול להמשיך ולנהל את התביעה משאינו הבעלים של הרכב. ניתנה לתובע האפשרות להודיע בדבר המשך דרכו בתיק, לרבות צירוף בעלי הרכב כתובעת בתיק.

 

בבקשה זו מודיע התובע כי הוא בעלי הרכב ומנמק את בקשתו, אולם גם לאחר שעיינתי בבקשתו זו של התובע, דין בקשתו להידחות ודין התביעה להימחק.

 

התובע מצרף ייפוי מהגב' אורלי רז, הבעלים הרשום של הרכב, לה"ה חיים יצחק, שאול חיו ושחאדה נסר וכן מצרף הסכם רכישת המונית בין ה"המכונית" שאול את יצחק בע"מ ובינו.

 

מעיון בייפוי הכח שצורף עולה כי זה אינו מקנה לנהנים זכות בעלות ברכב אלא זכויות אחרות כמפורט בייפוי הכח. כמו כן, ייפוי הכח ניתן לה"ה חיים יצחק, שאול חיו ושחאדה נסר בעוד שההסכם אותו הציג התובע מתייחס לחברה בע"מ, שאינה הנהנית על פי ייפוי הכח, כך שגם אם הייתי מקבלת את טענתו כי מכוח ייפוי הכח הועברה בעלות למאן דהו (ואינני מקבלת טענה זו) , הרי שממילא אותם נהנים לא מכרו זכות כלשהי לתובע, אלא צד ג'.

 

אכן הזכות במשרד הרישוי הינה דקלרטיבית אולם התובע לא הוכיח כי הבעלות ברכב הינה שלו , מה עוד כי לבית המשפט לתביעות קטנות אין סמכות ליתן פסק דין הצהרתי אלא סעד כספי ומתן צו להחלפת מצרך או לתיקונו או לביטול עסקה.

 

זכות ציבורית לכשעצמה אינה מקנה בעלות ברכב, ועל פי הגדרת משרד התחבורה, מדובר בזכות להפעיל מונית , וגם לרכוש כזו, וכן להשכיר את רישיון הפעלת המונית או את המונית. על פי ההגדרה אין הכרח כי בעל הרישיון להפעלת המונית יהיה בעל הרכב ולכן אין הזכות הציבורית מצביעה בהכרח על הבעלות ברכב.

 

 

אם התובע אכן הבעלים של הרכב ורכש אותו מבעליו החוקיים, ידאג לבצע העברת בעלות ואז יוכל להגיש תביעה חדשה .

 

התביעה , כאמור, נמחקת וגם הצורך לדון בשאלת הייצוג מתייתר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ